5 albuma za 5 dana

5 albuma za 5 dana

U zadnje vrijeme smo intenzivnije pratili stranu glazbenu scenu te je došao trenutak da se okrenemo domaćim glazbenim snagama. Hrvatska glazbena scena je za jednu malu zemlju kao što smo mi prilično bogata i šarolika. Od raznih žanrova, ukusa do omjera popularnosti izvođača po top listama.

quasarr

Donosimo vam prijedlog pet albuma (i albuma u nastajanju) izvođača koji trenutno vladaju hrvatskim glazbenim radijskim i drugim top listama.

1. Novi singl ‘Prije tebe’ benda Quasarr najavljuje njihov novi album koji svaki čas treba izaći. Quasarr se vraća electro pop zvuku i plesnijem ritmu, a upravo takav je i novi singl ‘Prije tebe’ koji se može čuti u radijskom eteru. Na njemu su nastavili suradnju s Kevinom Paulom koji je miksao i masterirao i prethodna dva singla ‘Sjene’ i ‘Ljubav’ u kojoj gostuje Josipa Lisac.

2. ‘Goli i bosi’ novi je singl grupe Elemental. Riječ je o pjesmi koja utire put albumu koji će biti objavljen tijekom 2015. Pjesma je pozitivna oda svima koji se ne boje razmišljati izvan kutije i izvan okvira, ljudima koje su bitne male stvari – svojim veselim ritmom tjera na ples i prizivanje nekih boljih dana.

3. Gatuzo je svoj četvrti studijski album ‘Megalomania’ snimio u suradnji s nekolicinom drugih glazbenika, pjesmu ‘Šutnja’ napravio je u suradnji sa Sašom Antićem iz benda TBF,a kako zvuče zajedno možete pogledati ovdje.

4. Pjesma ‘Sama’ je u indie pop maniri, stil kakav njeguje Queen of Sabe, koja je autorica glazbe i teksta, a na aranžmanu joj se pridružio i producent albuma Mark Mrakovčić. Ova pjesma je i najavni singl s debut albuma ‘Tragovi’ koji je u prodaji od 10. travnja.

5. Pjesma ‘Ispod nekog drugog neba’ sa posljednjeg albuma Massimovog ‘1 Dan Ljubavi’ izdanog početkom 2015. godine čvrsto drži prva mjesta na glazbenim top listama.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori