Idealno adventsko vikend piće: kuhani gin

Miris zime, između ostalog, izjednačujemo s mirisom kuhanog vina. Tradicija ispijanja ovog napitka nastavlja se kroz godine i više ne možemo zamisliti odlazak na Advent bez zaustavljanja pored najbliže kućice i degustiranja različitih vrsta koje će nas najbrže zagrijati. Najdraži zimski začini, klinčić, cimet, đumbir u kombinaciji sa slatkim citrusima gotovo da i nisu imali konkurenciju. Sve do sada.

Kuhani gin je novi hit

Iz zemalja kao što je Britanija stiže jedan novi hit koji je na pomolu bio još prošle godine, ali se sada probija i dalje. Jednako koliko smo ljeti opsjednuti kombinacijom gina i tonika, toliko bi zimi mogli obožavati kuhani gin. S istim ključnim komponentama kao i kuhano vino, sa šalicom iz koje isparava vrući gin rado bi se grijali za vrijeme ovih blagdana.

A kuhani gin lako možete napraviti i kod kuće. Postoje različite varijante, ali nama je najdraža ova u nastavku.

Zagrijte 200 ml prirodnog soka od jabuke sa žličicom meda, dodajte začine – cimet, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis – i pričekajte da zakuha te ugasite plamen. Ulijte 25 ml gina, ubacite na kolutiće narezanu jabuku i poslužite dok je još vruće.

A post shared by Sipsmith Gin (@sipsmith) on

Foto: Instagram

Komentari