Slasni coffee cake koji je gotov u samo 20 minuta

Iako bi mnogi od nas, kada se spomene coffee cake pomislili kako se radi o kolaču od kave, ipak je riječ o poslastici koja se zapravo poslužuje uz kavu. Također, ne mora u svojim sastojcima sadržavati čak niti žličicu ovog obožavanog napitka, no predah od jurnjave, u bilo koje doba dana, čini boljim i ljepšim. Nekoliko slatkih zalogaja finog kolača uz šalicu kave učinit će da se osjećamo bolje, obnovit će našu energiju i popraviti raspoloženje u sekundi.

Upravo smo zaključili blagdansku sezonu i vjerojatno vam je dosta prejedanja i slatkiša. No, mala poslastica uvijek dobro dođe. Stoga su se food blogeri dosjetili jednostavne slastice koju možemo napraviti u svega 20 minuta i koja je dovoljna za samo jednu osobu. Omjer koji su pronašli, spriječit će nas da pripremamo cijeli veliki protvan koji će nas neprestano dovoditi u iskušenje pa teško da ćemo zastati na samo jednoj kriški.

Ovo je elegantno rješenje koje možete napraviti samo za sebe i u svoje dnevne rituale protiv zimskog bluesa unijeti malo slatkoće. Ukoliko biste voljeli svoj recept za dobro raspoloženje podijeliti sa svojim kolegama i prijateljima, pripremite nekoliko cofee cakeova i poslužite im uz poslijepodnevnu kavu. To će vam zasigurno zasladiti dan.

U nastavku donosimo recept za coffe cake koji možete pripremiti već danas.

Coffee cake

  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1 žlica bijelog šećera
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • mallo soli
  • 1/2 čajne žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica ulja ili rastopljenog maslaca
  • 1 1/2 žlice mlijeka po izboru
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • maslac ili ulje za podmazivanje

@_foodstories_

U maloj zdjeli pomiješajte višenamjensko brašno, bijeli šećer, prašak za pecivo i malo soli. Dobro izmiješajte. Dodajte ekstrakt vanilije, rastopljeni maslac i mlijeko pa opet promiješajte. Nastavite s miješanjem tijesta dok se sastojci ravnomjerno ne spoje. Smjesa će biti ljepljiva i to je normalno. Prebacite tijesto u nauljeni protvan. U odvojenoj posudi pomiješajte smeđi šećer i mljeveni cimet. Ako smeđi šećer ima grudice, slobodno ih zgnječite. No, nije nužno. Pospite smeđi šećer i smjesu cimeta na vrh kolača. Na vrhu također možete nanijeti malo više rastopljenog maslaca.

Ukoliko volite glazure, šlag, voće ili bogatije i sočne dodatke, prema vlastitom ukusu ih rasporedite na kolač i kreirajte svoju omiljenu verziju ovog brzog i ukusnog kolača. Za svoje kolege i prijatelje, možete prilagoditi dodatke njihovom ukusu i stvoriti pravu malu gozbu uz poslijepodnevnu kavu.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori