‘Root To Stem’ je novi food trend koji morate isprobati

A post shared by T O M H U N T (@tomsfeast) on

Root To Stem

Što zapravo znači Root To Stem? Vrlo je jednostavno. Radi se o etičkom kuhanju gdje je iskorištem apsolutno svaki sastojak, svaka namirnica i ne stvara se bio otpad. Uopće. Root To Stem zapravo u prijevodu znači od korijena do stabljike. Radi se, bazično o biljnom meniju i koristi se apsolutno sve od biljne namirnice – nema otpada. Biljke koje odmah možete u potpunosti iskoristiti, od korijena do stabljike su sve vrste rotkvi, buča, tikvi, lisnatog povrća i gomoljastoga… Samo malo razmislite i shvatit ćete da se velika većina namirnice baca, a bezrazložno. Koru ne morate guliti s npr. mrkve, niti skidati stabljike i listove s repe ili cikle. Trebate ih samo dobro oprati. Dalje je na vama…

U nastavku ćete naći i brzinski recept upravo za jedan Root To Stem obrok.

A post shared by A L E X H E A D (@alexhead_sp) on

Pečena repa

SASTOJCI

1 SVEŽANJ CRVENE REPE
1 SVEŽANJ ŽUTE REPE
ČAŠA GRČKOG JOGURTA
IZMRVLJENA FETA
1 LIMUN
ŽLICA KURKUME
SOL

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu na maksimum, operite repu, narežite na kockice ili po dužiti – kako vam volja. Začinite sa soli i kurkumom. Posložite na pleh i stavite peći. U zasebnoj posudi pomiješajte limunov sok, jogurt i fetu, po potrebi posolite i stavite hladiti.. Probajte repu s vilicom, ako je mekana, izvadite van, servirajte tako što ćete smjesu sa sirom i jogurtom izliti po repi.

Za ostale ideje koje povrće cijelo iskoristiti u jelu, pogledajte Instagram fotografije u nastavku…

A post shared by Haidee Hart (@haidee.hart) on

A post shared by T O M H U N T (@tomsfeast) on

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori