Pink cheesecake je sve što nam treba

A post shared by ⋆anja⋆ (@xanjuschx) on


Kremasti cheesecake omiljeni je kolač koji se posebno dobro uklapa u lagane proljetne jelovnike. Riječ je o savršenom desertu koji malo koga ostavlja ravnodušnim. Savršen spoj prozračne kreme od sira i osvježavajućeg voćnog preljeva dobitna je kombinacija koja cheesecake čini jednom od najprofinjenijih poslastica svih vremena. Odličan je za ljetne domjenke, proslave, ali i sitna zadovoljstva koja priređujemo svojim prijateljima uz ugodne popodnevne kave.

Pravi ljubitelji slatkiša upoznati su sa svim varijacijama i izdanjima u kojima dolazi cheesecake. Bilo da je riječ o pečenom tijestu, mrvljenim keksima, bijeloj čokoladi, cheesecakeu od mrkve, tamne čokolade ili borovnica, on je nezamjenjiv dio proljetnog menija. Ipak, tradicionalni cheesecake s crvenim bobičastim voćem, tzv. pink cheesecake apsolutni je kralj u ovoj slasnoj obitelji kolača.

A post shared by Amber Bremner (@quitegoodfood) on

Cheesecake od šumskog voća

Uz šumske vile, ovaj cheesecake pravi je izvor šumske čarolije. Uz podlogu od petit keksa, krem sir i mirisno šumsko voće ovaj kolač ružičasta je rapsodija užitka.

  • 450 g šumskog voća
  • 220 g mljevenog keksa
  • 150 g  maslaca
  • 2 žličice meda
  • 500 g krem sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 160 g šećera u prahu
  • sok od pola limuna
  • 2 vrećice želatine
  • 4 žlice šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 100 ml vode

Mljevenim keksima dodajte rastopljeni maslac i med. Smjesu ubacite u kalup i jednolično rasporedite. Pomiješajte sir i šećer u prahu, dodajte izmiksano slatko vrhnje,  limunov sok i vrećicu želatine. Kako biste postigli pink efekt malo voća izblendajte i dodajte u bijelu kremu kako bi je obojali omiljenom pink bojom i to posve prirodno. Dobivenu kremu rasporedite na podlogu od keksa. Ostavite u hladnjaku 30 minuta da se krema stisne, ali i kako ne bi došlo do pucanja površine.

Ukoliko želite na površini kolača dobiti calasti voćni efekt šumsko voće, vanilin šećer i vodu miješajte na laganoj vatri sve dok ne prokuha.  Nakon toga pustite  da se smjesa ohladi, a potom u nju umješajte vrećicu želatine. Potom je izlijte preko bijele kreme od sira i sve zajedno, prije posluživanja rashladite oko 2 sata.

No, ukoliko vam je draže svježe voće, jednostavno ga rasporedite po kremi onako kako najviše volite.

Isti je postupak i ukoliko za svoju verziju cheesecake odaberete jagode ili maline. Bilo koja pink varijanta ovog zanosnog kolača je jako ukusna i zanimljiva. Poslužite svom društvu pink cheesecake i uživajte u zajedničkom zadovoljstvu.

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori