Omiljena poslastica iz djetinjstva idealna je za zdrav doručak

Podsjeća li vas miris pečenih jabuka, cimeta i oraha na topao dom i ljubav? Svi ti slatkasti okusi i mirisi ujedinjeni su u omiljenu poslasticu iz djetinjstva koja sada može poslužiti kao idealan, zdrav i ukusan doručak. Pečene jabuke odlične su za kombiniranje sa slasnim dodacima koji nam daju energiju i potrebne nutrijente idealne za život u pokretu. A svojom mekom teksturom, finim okusom i mirisom koji obuzima cijelu kuću popravlja nam raspoloženje i vraća osmijeh na lice.

Pečene jabuke na vrlo lijep način polako će nas uvesti u jesen i pomoći će nam da se oprostimo s preostalim, vrućim danima ljeta na pomalo sanjiv način. Započeti jutro uz takvu poslasticu, uistinu je dobra odluka. I to ne samo zbog predivnog okusa i mirisa pečenih jabuka već i zbog zdravlja u svakom zalogaju ovog retro, ali zdravog doručka.

Podsjetite se kako vam je baka pripremala jabuke kada ste bili djeca i priuštite si povratak u djetinjstvo i priuštite si poseban doživljaj uz hranu u vašoj kuhinji.

Postoji nekoliko načina za pripremu slasnih pečenih jabuka. Možete jabuke narezati na tanke listiće i od njih kreirati neodoljive ružice prelivene medom i osvježene kapljicama agruma. Može izdubiti jabuke i napuniti ih suhim voćem, smjesom od oraha, mlijeka i šećera, a možete im dodati i zobene pahuljice. Također, možete ih samo zapeći uz dodatak cimeta i uživati u zalogajima koji maze sva osjetila.

Iako je izbor širok, donosimo prijedlog za idealan doručak koji će cijeloj obitelji zasigurno učiniti jutra fantastičnima.

Recept za pečene jabuke s medom i orašastim plodovima

  • 1 kg jabuka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica meda
  • malo cimeta
  • 150 g mljevenih oraha ili lješnjaka
  • sok od cijeđene naranče

Preljev od meda

  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice meda

Žličicom izdubite jabuke. Meso jabuke usitnite pa ubacite u lončić u kojemu ćete zagrijati maslac, šećer i cimet. Sve zajedno kuhajte dok se jabuke ne pretvore u meku masu pa u tu smjesu ulijte sok od cijeđene naranče i mljevene orašaste plodove. Miješajte dok se svi okusi i mirisi dobro ne upiju. Tom smjesom napunite jabuke i prelijte preljevom od meda pa pecite na 180 stupnjeva Celzijusa 35 minuta. Kada su jabuke gotove, možete ih ukrasiti i osvježiti šlagom i prepečenim lješnjacima, bademima ili orasima. Također, za sladokusce će biti odlično i ako dodate malo rastopljene čokolade ili preljeva od karamele. Bezbroj je mogućnosti, a vi izaberite najbolju za sebe i podsjetite se kaav je okus imalo djetinjstvo. Dan će sigurno započeti u dobrom raspoloženju. Dobar tek!

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori