Moringa je superhrana koju ćete voljeti u baš svakom obroku

Svijetom nutricionizma u posljednjih nekoliko godina vlada trend ‘superhrane’. Spirulina, Chlorella, Matcha svakodnevno su na meniju poznatih supermodela, a sve češće ih viđamo i u našim kafićima i restoranima. Moringa je jedna od posljednjih zelenih ‘it’ namirnica u prahu koja pruža sve sto tijelu treba. Jedan od glavnih sastojala poznatih smoothie bowlsa je upravo Moringa. U nastavku pročitajte vise o novoj ‘superhrani’ i kako ju uvrstiti u svoj jelovnik.

Superhrana za super život


Lijepe papirnate paketiće sa zelenim prahom s razlogom krasi etiketa ‘superhrana’. Naime količina minerala, vitamina i drugih tijelu potrebnih nutrijenata koje ćete dobiti u samo jednoj zlici praska ne biste mogli unijeti niti da pojedete kilograme lisnatog povrća na dan. Moringa je neutralnog okusa sto ju čini izrazito prilagodljivom za upotrebu u svakom receptu. Ujednačena prehrana kljuc je zdravlja, jakog imuniteta te kvalitetnog života. Protiv upala, mikroba i raznih bolesti najjednostavnije je boriti se iznutra – nutritivno bogatom hranom i upotpuniti jelovnik paletom zelenog povrća i voća. Moringa je na glasu kao hrana – lijek za preko stotinjak bolesti, stoga ne čudi da ju i sami nutricionisti svakodnevno konzumiraju.

Moringa na jelovniku

Stablo Moringe raste vrlo brzo i otporno je na sušu. Uzgaja se u egzotičnim himalajskim područjima Indije, Pakistana i Bangladeša. Moringa nudi bogatstvo nutrijenata i idealan je način za započeti dan. Uz to je i ugodnog, orašastog okusa pa ju je jednostavno kombinirati kao dodatak svakom obroku. Poželite li ju ubaciti u jutarnji smoothie, odlično se slaže s bananom i mliječnim proizvodima. Omlet sa šparogama i moringom voljet će bas svi. Ubacite ga u ‘nice cream’ odnosno sladoled na bazi banane i posipajte pistacijom za najljepši ljetni desert. Juhi od tikvica dati će intenzivnu zelenu boju te kremastu strukturu i slatkasti okus, a možete je posipati i u salate. Za nutritivno bogatiju verziju palačinki i proteinskih pločica dodajte samo jednu zlicu, a k tome ćete dobiti i zanimljivu boju. U jesen ju dodajte u razna variva i obogatite svoj jelovnik riznicom minerala i vitamins te pripremite svoj imunitet za hladnije dane.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori