Lasagna soup – juha koju morate probati u 2019.

Lasagna soup – juha koju
morate probati u 2019.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laney Schwartz (@lifeisbutadish) on

Iako nakon blagdana koji su bili ispunjeni brojnim delicijama više baš i ne želimo razmišljati o hrani, super je svu potrebnu energiju nadoknaditi iz juha. Svaki dan jedna bogata juha može donijeti sve što vam treba te vas odlično zagrijati. Još je bolje ako je recept savršen, da postane idealna zdjelica comfort hrane u zimskim danima.

Svi volimo lazanje, no jeste li ikad probali juhu s okusom lazanja? Sastojci su gotovo pa isti – mljeveno meso, tjestenina, rajčica, sir – samo okus nećete dobiti iz klasičnog zapečenog složenca već prefine guste juhe. Zvuči jako, jako dobro, a zato smo vam odlučili donijeti jedan recept za probu. Pronađite ga u nastavku i uživajte u ovoj finoj ideji za vruću večeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Show Me the Yummy (@showmetheyummy) on

Lasagna soup

2 žličice maslinovog ulja
500 g mljevene junetine
1 veliki luk
5 češanja češnjaka
1 litra pilećeg temeljca
1 limenka pelata
1 pakiranje pasirane rajčice
bosiljak (po ukusu)
origano (po ukusu)
ružmarin (po ukusu)
sol i papar (po ukusu)
8 listova tjestenine za lazanje (ili neke druge tjestenine)
150 g mozzarelle
50 g parmezana
200 g ricotta sira
peršin za dekoraciju

Popržite luk i češnjak na maslinovom ulju i dodajte mu mljeveno meso. Kada je u potpunosti kuhano ubacite rajčicu i začine te sve zajedno pomiješajte. Za kraj dodajte pileći temeljac i kuhajte 20 minuta. Tjesteninu skuhajte sa strane te u zdjelici pomiješajte mozzarellu, parmezan i ricotta sir. Ubacite tjesteninu u juhu, provjerite odgovara li vam gustoća i začinjenost te dodajte svega po potrebi. Kuhajte još 5 minuta. Prije posluživanja dodajte žlicu mješavine sireva (koji će se neodoljivo otopiti u vrućoj juhi) i posipajte s peršinom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori