Gin od jagode bi mogao postati piće ljeta

A post shared by Asha Y (@ashafsk) on

Nema uopće sumnje da je gin najpopularnije piće na našim terasama već nekoliko sezona. Budući da su topli dani sve češći, opet ćemo uživati u suncu i osvježevajućem okusu kombinacije s tonikom, no ovog puta na pravi ljetni način – s jagodom. Kao i neka druga alkoholna pića, gin se često na policama trgovina može naći već s raznim okusima, ali mi smatramo da je domaća varijanta najbolja.

Donosimo u nastavku tri načina na koje možete isprobati ovo piće – nećete ga ispuštati iz ruke cijelog ljeta!

Gin od jagode na tri načina

Napravite svoju jagodastu infuziju kod kuće

Trebat će vam boca gina, 400 g vilicom zgnječenih jagoda i 50 g šećera. Pomiješajte sastojke u steriliziranoj staklenci te stavite u frižider na 3 dana, miješajući svaki dan. Procijedite kroz gazu i servirajte s tonikom.

Kupite gin s okusom jagode

Na tržištu sada već postoji više brendova koji u ponudi imaju gin s okusom jagode. Pronađite ih u specijaliziranim prodavaonicama.

S pireom od jagoda u limunadi

Svježa i brzinska varijanta s kojom ćemo sigurno provesti većinu ljetnih dana uključuje visoku čašu s puno leda, pire od svježih jagoda, gin, tonik i svježe cijeđenu limunadu.

Foto: Instagram

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori