Hedonizam na tanjuru uz francuski tost kakav još niste probali

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parlour Boutique (@parlour_boutique) on

Za francuski tost sigurno ste čuli. Ovaj mini specijalitet često se poslužuje u finim hotelima diljem svijeta za doručak. Na brojnim fotkama s društvenih mreža neizostavan je detalj za dočaravanje ležernog jutra u krevetu. Hladnije vrijeme za sobom vuče i povećanu želju za konkretnijim, slatkim obrocima stoga smo dan odlučili započeti ‘desertom’. Jednostavan je za pripremu, a sve namirnice već imate u hladnjaku. Francuski tost često nazivaju pohanim kruhom, no iako su glavne namirnice iste, način pripreme i serviranje se razlikuju. Izvrsno se slaže sa svježim, smrznutim i konzerviranim voćem, te jogurtom i pekmezima. Ideja za slatke kombinacije ne nedostaje, a u nastavku pročitajte tajne pripremanja i recept za najfiniji francuski tost.

Francuski tost za doručak i desert

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ollie Bo (@mostdeliciousscene) on

Ovaj specijalitet uživa popularnost od jutra do večeri pa nećete pogriješiti ako ga poslužite kao desert nakon ručka ili uz jutarnju kavu za doručak. Iako ‘pohanje kruha’ ne zahtijeva veliko kulinarsko umijeće postoje tajne pripreme koje nije loše znati. Prvi trik leži u činjenici da šnita kruha ne smije biti pretanka. Najbolje je koristiti nekoliko dana stari kruh, ne štedite na jajima i punomasnom mlijeku. Iako se prema originalnom receptu prži na maslacu, ovaj recept pripremili smo na zdraviji način.

Sastojci:
  • 6 jaja
  • 6 šnita kruha
  • 3 banane
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 200ml punomasnog mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1 kora naranče
  • 1/2 narančinog soka
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 šalice badema

** svježe voće po izboru

Upute:

U zdjeli umutite jaja, med, mlijeko, vaniliju, koru naranče i cimet. Svaku šnitu uronite u smjesu da se dobro natopi i upije. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva te obložite lim papirom za pečenje. Poslažite kruh i pecite ga 10ak minuta do zlatne boje. Na tavi otopite ulje i karamelizirajte na laganoj vatri sjeckane banane. Dodajte sok od naranče i kuhajte dok se ne reducira. Dodajte sjeckane bademe i prelijte pečeni kruh toplim umakom.

Kad počnu smeđiti, ulijte sok od naranče i rum. Kuhajte dok se smjesa ne reducira. Dodajte grubo sjeckane orahe. Pečeni kruh prelijte umakom i poslužite sa svježim voćem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kraft Recipes & Tips (@kraftrecipes) on

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori