Novo mjesto za super ukusni doručak u Zagrebu

Otkako se otvorio prije dvije godine, bistro Veganšpek postao je mnogima omiljeno mjesto za uživanje u raznim veganskim, vegetarijanskim i mesnim jelima. Naime, simpatični bistro koji se nalazi u centru Zagreba u Tomašićevoj ulici mjesto je gdje i biljojedi i mesojedi mogu pronaći nešto za sebe. Svoju misiju Veganšpek realizira unoseći raznolikost u svoju kuhinju umješnim kombiniranjem naizgled nespojivog, a jedini kriteriji posluženog tanjura su kvaliteta namirnica, raznolikost, nutritivna izbalansiranost i prilagođenost sezoni.

Doručak u Veganšpeku

Dosad ste u Veganšpeku mogli svakodnevno pojesti ručak, a sada ovdje možete svratiti i na doručak. Naime, početkom mjeseca Veganšpek je u svoju ponudu uvrstio i ukusne i cjelovite doručke, odnosno bruncheve. U ponudi imaju šest obroka koji se kombiniraju s nekim pićem. Omlet tako možete pojesti s kavom po izboru, dok se Budda bowl (smeđa riža, tempeh, hummus i povrće) spaja s limunadom od spiruline. Iza naziva Roots krije se pohani kruh sa krispi špekom, javorovim sirupom, voćem i slatkim vrhnjem, a doručak Royal savršena je kombinacija blini palačinki i dimljenog lososa. Za kraljevski dodatak poslužuje se s čašom pjenušca.

Zobena kaša s jabukama, bobičastim voćem i orašastim plodovima prava je veganska energetska bomba, a ako želite dan započeti raženim kruhom s hummusom, avokadom, poširanim jajem i povrćem, naručit ćete Green start.

Osim navedenih kombinacija, u Veganšpeku uvijek u ponudi imaju i sitne zalogaje uz jutarnji napitak (kavu, čaj ili prešani sok) poput banana kruha s kikiriki maslacem, razne štrudle, muffine u slanim i slatkim izvedbama…

Cijene doručka/bruncha, koji se poslužuju od 8 do 11 sati, odnosno 13 sati subotom, kreću se između 25 kuna za Omlet i Roots, najskuplji je Royal koji košta 55 kuna, dok se preostali doručci nude po cijeni od 30 kuna.

Foto: Instagram

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori