Subotnja čajanka kakvu bi pripremili Englezi uz najfiniji biskvit od limuna

@sarahconte_naturopath

Subota je za većinu, prvi neradni dan nakon hektičnog radnog tjedna. Dok ju neki provode na gradskoj špici drugi se ipak odlučuju na kućnu varijantu druženja s prijateljima. Englezi su nam poslužili kao odličan primjer kako poslijepodnevni ritual podići na novu razinu bez obzira na godišnje doba. Zimi uživamo uz kamin, ljeti se čajanka seli na terasu ili se pak pretvara u dekadentnu vrtnu zabavu. Osim dobrog čaja i naravno društva, cijeli događaj nezamisliv je bez keksa, biskvita i kolačića koji se pripremaju posebno za tu prigodu. Ako još niste isprobali biskvit od limuna, donosimo recept koji ćete odmah zavoljeti. Limun je i namirnica koja je trenutno dostupna u izobilju s obzirom na to da mu trenutno traje sezona.

Biskvit od limuna za poslijepodnevnu čajanku

@wagdoll

Napisane su i brojne kuharice koje okupljaju provjerene recepte iz engleske tradicije ispijanja čajanki. Koricu limuna često dodajemo u kolače jer oplemenjuje okus i daje osvježavajuću notu, baš to trebamo u ljetnim mjesecima. Osim popularnih sconesa i raznih sendviča, biskvit od limuna savršeno se slaže s baš svakim čajem. Prava ljetna dekadentna slastica razgrabiti će se u trenu, na tanjuru će ostati tek koja mrvica. Biskvit od limuna tradicionalno pripremaju u kalupima raznih oblika, a za estetski dojam u smjesu možete ubaciti i malo maka.

Sastojci:

  • 100g maslaca
  • 70g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 160g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 2 limuna (naribana korica)

Sastojci za curd:

  • 2 limuna (sok)
  • 2 žlice naribane korice limuna
  • 50g šećera
  • 4 žumanjka
  • 40g maslaca
  • 2 žlice mlijeka

Sastojci za glazuru:

  • 200g šećera u prahu
  • 3 žlice vode

Upute:

Za biskvit od limuna prije svega pripremite curd. Sve sastojke ubacite u lončić i na laganoj vatri uz neprestano miješanje pustite da se poveže. Ohladite. Pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a kalup za pečenje obložite papirom. Mikserom izmiješajte maslac, šećer pa dodajte žumanjke. Postepeno sipajte brašno, prašak za pecivo, korice limuna, curd i mlijeko. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta. Glazuru pripremite i prelijte po vrućem biskvitu. Ostavite da se malo ohladi i poslužite uz omiljeni čaj.

@carmelgohar_creativestylist

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori