Francuski plesnjak na glavnom zagrebačkom trgu

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića, u utorak, 14. srpnja pretvorit će se u veliki plesni podij. Publiku toga dana očekuje pravi Francuski plesnjak (ili Le Plesnjak) koji se održava u sklopu manifestacije Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj.

trgbana

Francuski plesnjak organizira se povodom velikog francuskog državnog praznika kojim se obilježava pad Bastillle i početak Francuske revolucije 1789. godine, te slavi ujedinjenost i solidarnost svih građana. Le Plesnjak na zagrebačkim se ulicama održava po prvi put po uzoru na tradiciju njegovanu u Parizu, ostalim gradovima Francuske, ali i na ulicama širom svijeta, gdje se pad Bastille slavi organiziranim zabavama poput koncerata i plesnjaka.

Plesni će podij na središnjem zagrebačkom trgu od 19:30 sati zagrijati poznati francuski plesač Nicolas Quesnoit koji će sve okupljene građane i posjetitelje Zagreba podučiti plesnim koracima uz ritam starog Pariza.  Nakon njega slijedi koncert francuskog benda Les Balochiens koji će se pobrinuti da svojom glazbom tipičnom za ovakva slavlja stvori izniman plesni ugođaj na otvorenome. Sve dobro raspoložene, vješte i nevješte plesače očekuju neizostavni hitovi francuske šansone, tipični francuski zabavni plesovi, ali i poznati ritmovi od valcera pa sve do tanga.

Les-Balochiens_1

U Francuskoj je četrnaesti srpnja prije svega pučka svečanost. U svim francuskim gradovima i selima ljudi se nalaze kako bi slavili, gledali vatromet i plesali uz poznate pjesme. To je trenutak okupljanja za sve građane, bez razlika, u duhu jedinstva i bratstva. Organizatori festivala Rendez-vous željeli su prenijeti i u Hrvatsku ovu francusku tradiciju pod nazivom „bal pop’“.

Francuski-plesnjak_vizual_1

Foto: Neda Batinić, Rendez-vous

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori