Što je zajedničko društvenim igrama i zdravoj hrani?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sina ♡ Happy Grey Lucky (@happygreylucky) on


Igre nakon kojih slijedi nagrada za uspjeh uvijek su primamljive. Ukoliko je nagrada voće ili voćni kolač, onda je radost još i veća. Natjecateljski duh i probijanje vlastitih granica izazovno je i zanimljivo. Stoga, ukoliko ste planirali provesti zajedničko slobodno vrijeme s djecom, onda su društvene igre u kojima slijedi nagrada za uspjeh, odličan izbor. Djeca, baš kao i odrasli, vole sve aktivnosti koje ih zabavljaju. Zajednička su druženja stoga idealna za razvoj socijalnih vještina, smijeh i razonodu. Pritom će djeca razvijati memoriju, kreativnost, komunikaciju i snalaženja u nepredvidivim situacijama, spretnost i brzinu reagiranja. Igre memorije potaknut će asocijativnost, igre poput Rizika idealne su za razvoj taktike i strategije, a Monopoly ili kartaške igre donošenje odluka i praćenje strukture pravila.

Osim dobro poznatih društvenih igara uz koje smo odrasli, za svoje mališane možete pripremiti igre u vlastitoj produkciji. Zajedničko izrađivanje društvenih igara uvelike će koristiti djeci kako bi razvili motoričke sposobnosti i u sebi probudili pravog malog dizajnera.

Izradite svoje verzije društvenih igara

Za početak, mogli biste zajedno osmisliti kreativne radionice u kojima ćete napraviti svoju verziju omiljene društvene igre. Odlučite hoće li to biti “Čovječe, ljuti se”, hoćete li izmisliti novu kartašku igru ili strategiju u kojoj ćete satima uživati. Pritom ne zaboravite u sve vaše aktivnosti uvrstiti zdrave snackove. Neka pri ruci uvijek bude voće koje ćete grickati tijekom kreativnih radionica. Ne zaboravite istaknuti kako vam upravo voće daje energiju, osvježava vas i potiče da budete još kreativniji.

Od voća napravite medalje i nagrade koje će osvojiti pobjednik igre, a i neka u svakom segmentu igre bude voćna poslastica. Kada osvojite bod, to znači da ćete pojesti jedan grozd ili krišku nekog drugog voća poput jabuke, kruške ili kivija. Svaka igra može dobiti i svoju maskotu koju ćete izraditi od različitog voća i pretvoriti u super junaka iz igre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sina ♡ Happy Grey Lucky (@happygreylucky) on

Učenje uz društvene igre

Uz društvene igre poput “Čovječe, ne ljuti se” djeca uče brojati, nositi se s odgovornošću i posljedicama vlastitih odluka. Natjecateljski duh koji se probudi u sudionicima ovih igara potaknut će adrenalin i uzbuđenje pa ćete se svi zajedno uz mnogo smijeha, povezati i zabaviti. Nakon svakog kruga igre  uživajte u voću i spojite zdrave prehrambene navike s učenjem i razonodom. Igre pamćenja posebno su korisne za razvoj i poticanje memorije. Osim što ovakve igre biti korisne za intelektualni razvoj djece, uz njih možete naučiti kako se reciklira. Stare bilježnice i najrazličitiju ambalažu iz kućanstva možete pretvoriti u memorijske kartice na kojima ćete nacrtati znakove, sličice ili slova koja ćete zajedno povezivati. Važno je da se dobro zabavite i uživate u pametnim igrama. Također, možete izraditi puzzle ili domine nakon kojih ćete ponovno slasno prizalogajiti voće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Родиана💙 (@zhena_futbolista) on

Uz to što ćete uživati u druženju kroz igru i konzumiranje slasnog voća, svojem kreativnom društvu pridružite i Zdravoljupce. Plišane igračke u obliku različitog voća savršeno će se uklopiti u kreativne radionice, natjecanja i nagrađivanja. Djeca će sigurno obožavati  igru s plišancima, šaljive i informativne sadržaje, recepte i igre na posebnoj stranici www.konzum.hr/Zdravoljupci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sine (@foodbites) on

Foto: Unsplash, Instagram


Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori