Doza smijeha s ljubimcima – najbolji Instagram memes sa psima

Ako svakodnevno koristite društvene mreže onda ste dobro upoznati (ili ste barem jednom naletjeli) na Instagram memes. Što su oni ustvari i kako su nastali? Osim što nas svaki dan nasmijavaju do suza postali su važan dio modernog života, a u glavnim ulogama često su životinje. Riječi memes izgovara se ‘meems’ a seže u 18. stoljeće, točnije u knjigu Richarda Dawkinsa pod naslovom Sebičan gen.

Naime on spominje riječ ‘mineme’, a njeno porijeklo seže u staru Grčku i u prijevodu na hrvatski bi značila ‘onaj kojega se oponaša’. Instagram memes sa psima popravit će vam ili dodatno podići raspoloženje, pogotovo ako volite kućne ljubimce.

Zašto volimo Instagram memes s ljubimcima?

O jednoj tjednoj dozi memesa sa psima, poznatijima pod ‘doggo memes’ već smo pisali. No, zašto ih općenito toliko volimo? Danas kad gotovo stalno hodamo s telefonima u ruci i ‘online život’ je postao integralan dio svakodnevice Instagram memes sa životinjama pojavio se kao odgovor za vedriju stranu života. Dobro je poznato da društvene mreže često mogu biti izvor razvijanja kompleksa, anksioznosti, ljubomore, a sve manje su platforma za širenje radosti, smijeha i širenja nečeg pozitivnog i lijepog.

Popravljaju loše i podižu dobro raspoloženje

Ono najsmješnije su zasigurno situacije u kojima su ljubimci uhvaćeni u fotkama. Jezik koji u opisima slika koriste, karakterističan je za pse. Točnije prilagođen je imaginarno kako bi ih oni potencijalno izgovarali da mogu pričati. S obzirom na to da Instagram memes situacije prikazuju one u kojima se svatko od nas u životu barem jednom našao, zanimljivo je vidjeti drugačiju perspektivu s glavnim likovima- četveronožnim mezimcima.

 

Foto: Instagram

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori