Journal Man: Stiže nam Libra, Facebookova kriptovaluta

Lipanj je za svijet kriptovaluta definitivno bio mjesec oporavka, ali i pozitivnih vijesti.

Naime, Mark Zuckerberg, najavio je kako će najpopularnija društvena mreža Facebook uvesti svoju kriptovalutu pod imenom Libra, kojom će se odmah moći koristiti svih dvije milijarde trenutnih korisnika. Da stvar bude potpuna, Facebook je najavio i svoj kripto novčanik Calibra za pohranu kriptovalute, a cijela ta priča trebala bi ugledati svjetlo dana 2020. godine.

S obzirom na to da se radi o najvećoj društvenoj mreži na svijetu, možemo očekivati integraciju s Facebookom, pa su pretpostavke da će se kriptovaluta moći slati kao što se sada šalju emotikoni i slike, dakle vrlo brzo i bez dodatnih problema.

Naime, Libra posjeduje potencijal, što kriptovalute prije nje nisu imale, a to je aktivirati velike financijske institucije i bankarski sektor općenito, kako bi se slanje i primanje novaca dodatno pojednostavilo na dva do tri klika, a pritom bi razina sigurnosti bila još bolja.

Povjerenje u ovu priču ulijevaju i Facebookovi partneri: E-bay, Lyft, MasterCard i slične multikompanije koje su već najavile suradnju s Librom.

Foto: Unsplash, Libra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori