Journal Man: Pariški brend kojeg obožavaju hipsteri i modni entuzijasti

AMI je pariški brend osnovan 2011. godine od strane pariškog dizajnera Alexandrea Mattiussija koji nudi elegantnu i sveobuhvatnu garderobu koja zamagljuje granice između casual i chic stila. AMI, što znači “prijatelj” na francuskom, označava opušteni, autentični i prijateljski pristup modi i obuhvaća onu određenu vrstu pariške nonšalantnosti koja je mlada, cool i bezbrižna. Godine 2013. Alexandre je bio prvi muški dizajner koji je osvojio prestižnu ANDAM nagradu. A od tada do danas, posao ovog sve cjenjenijeg dizajnera raste iz kolekcije u kolekciju. Stoga niti ne čudi što danas ovaj brend broji šest butika u Parizu, Tokiju, Londonu i Hong Kongu, kao i preko 350 prodajnih mjesta širom svijeta. Logo ovog brenda je prepoznatljiv i upečatljiv, a karakterizira ga crvena boja, srce i slovo A.

Kreator Alexandre Mattiussi stoji iza brenda AMI

Jedan od posebno primijećenih autora na muškim revijama u Parizu posljednjih godina, zasigurno je kreator Alexandre Mattiusi. No, njegov uspjeh nije se dogodio samo na pisti. Njegove galerije i prodavaonice s vremenom su privlačile brojne klijente zadovoljne ponudom AMI brenda. U svega nekoliko godina Amijev dizajn osvojio je i modne urednike s obje strane Atlantika pa je tako priskrbio podršku ne samo šire javnosti, već i vrsnih poznavatelja mode.

No, uspjeh Mattiussija nije došao preko noći. Zavirite li u njegovu biografiju, pronaći ćete prilično jak background. Radio je iza scene u Givenchyju i Dioru, a potpis visoke mode vidi se u elementima odjeće koju Mattiusi stvara za vlastiti brend AMI.

Iako ovaj kreator stvara i za žene i za muškarce, nama je pažnju privukla vedra i opuštena nova kolekcija namijenjena urbanim muškarcima. Baš kao i prethodne kolekcije, komadi koji su posljednji ugledali sjetlo dana, inspirirani su Parizom i predstavljaju istančan pariški smisao za estetiku. Spoj retro i futurističkih detalja zaokruženi u jednu cjelinu najbolje opisuju o kakvoj je kolekciji riječ. Ovdje možete pronaći najrazličitije dijelove garderobe, od kratkih hlača, traperica, finih hlača, košulja pa čak i do neobičnih vjetrovki koje zapravo podsjećaju na kišne kabanice.

Ovakva moda je rezervirana za odvažnbe muškarce s puno stila koji se ne boje izraziti kroz odjeću, kombinirati boje, dezene i materijale i tako pokazati koliko su maštoviti, samouvjereni, ali i opušteni te zadovoljni.

Foto: Instagram, AMI, Net a Porter

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori