Prvi restoran sirove hrane u Beogradu

Ako se zateknete u Beogradu svakako morate posjetiti bar i restoran koji nudi slastice, smoothie, salate i ostala jela od kojih ćete zavoljeti zdrav način prehrane. Zdravo Živo je mala obiteljska manufaktura iz Beograda koja se bavi pripremom i prodajom sirove veganske hrane.

zdravozivo8

U Zdravo Živo imaju poseban pristup hrani, vjeruju da je zdrava, prirodna i sirova hrana lijek i da hraneći se na ovaj način možete spriječiti brojne zdravstvene tegobe, te poboljšati svoj život. Sve što možete naći u ponudi ovog bara pravi se uz puno pažnje i ljubavi. Sve recepte vlasnici su isprobali sami, pažljivo odabrali namirnice, začine i pomiješali sve u proizvode savršenog ukusa.

zdravozivo23

Za sada se njihovi specijaliteti mogu probati u beogradskom naselju Belville na Novom Beogradu. Specijaliteti koje proizvode u Zdravo Živo su svježi, bez termičke obrade, bez aditiva, šećera, zaslađivača, pojačivača ukusa, i kao takvi ne samo zdravi nego i korisni za cjelokupan organizam. U Zdravo Živo koriste samo najbolje sirovine: svježe povrće, voće, hladno prešana ulja, sirove sjemenke i prirodne začine.

zdravozivo3

Veliki dio proizvoda čini tzv. super hrana. U super hranu spadaju namirnice sa velikom koncentracijom vrijednih sastojaka, minerala, vitamina i esencijalnih aminokiselina. Ova hrana raste na često nedostupnim područjima i stoljećima se koristi u ishrani ljudi te joj sa punim pravom pripisuju ’’magična’’ svojstva.

zdravozivo6

Zdravo Živo vode Miloš, Irina, Srđan i Marina, dvije obitelji. Bar je otvoren prije tri mjeseca, iako ideja postoji duže, skoro dvije godine, kako se Miloš i Irina hrane pretežito sirovo veganski.

zdravozivo9

“Zdravo Živo je prvi lokal ovog tipa u Beogradu. Za kratko vrijeme od kad postojimo stekli smo vjerne potrošače i stalne goste. Najveći broj njih želi da proba sirove specijalitete, a sve je više i onih koji imaju zdravstvene probleme i koji na osnovu savjeta nutricionista okreću ovoj vrsti hrane. U principu naše specijalitete mogu jesti svi: zdravi i fit, mladi i stari, oni sa zdravstvenim problemima, sa viškom kilograma, a i djeca”, kaže Irina.

zdravozivo7

U baru poručuju da imaju mnogo želja i planova, ne samo da prošire posao, već i da educiraju širu populaciju o koristima koje donosi ovaj način ishrane.

zdravozivo2

zdravozivo45

zdravozivo

Foto: Nemanja Knežević/Facebook

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori