Svježe, zeleno i ljetno: krastavci & pesto od bosiljka

Svježe, zeleno i ljetno: krastavci
& pesto od bosiljka

Ovo ljeto su tikvice narezane kao špageti zavladale menijima i to u tolikoj mjeri da su rezači za povrće počeli biti traženi samo radi tikvica. 🙂 Kako bi spravica poslužila svrsi, evo kako na isti način pripremiti i krastavce te ih poslužiti kao salatu uz pesto. Drugačije, zanimljivo i idealan prilog uz meso.

pesto1

Za 4 manje porcije potrebno je:

3 srednje velika krastavca

Pesto od bosiljka:
30 g svježeg bosiljka
3 žlice nasjeckanih i tostiranih badema
2 režnja češnjaka
1 dcl maslinovog ulja
1 limun
Grana Padano
Sol
Papar

pesto2

pesto3

Priprema:
Krastavce ogulite te narežite pomoću rezača za povrće. Bademe prije nego tostirate, nasjeckajte nožem, zatim tostirajte točno 3 žlice. Pesto možete napraviti pomoću mužara (tučka za začine) ili jednostavno sve sastojke ubacite u blender. Za pesto istucite/smiksajte bosiljak, češnjak i tostirane bademe, zatim lagano dolijevajte maslinovo ulje (po potrebi može i više od 1 dcl). Posolite i popaprite. Pesto pomiješajte s krastavcima. Salatu podijelite u 4 manje zdjelice, prelijte s malo limunovog soka, naribajte Grana Padano te odmah poslužite.

pesto5

Uživajte! 🙂

pesto4

Učitati još
Zatvori