Idealno je vrijeme za sataraš od domaćeg povrća

Idealno je vrijeme za sataraš
od domaćeg povrća

Jučer sam stigla u Berlin. Još uvijek prelistavam slike iz Splita koje nisam stigla objaviti. Bilo je lijepo, kratko i dugo u isto vrijeme jer nisam sve stigla i uvijek se nekako uspijem umoriti. Trebat će mi nekoliko dana da se odmorim od odmora 🙂

Kada sam u Splitu jedem samo domaću spizu.

Lešo tikvice, pečene paprike, rajčice, mladi kravlji sir i maslinovo ulje sam jela skoro svaki dan, ne pretjerujem!

Prošli tjedan sam zamilila svekrvu da nam napravi sataraš jer je njen stvarno odličan. Osim toga ima i svoje rajčice iz vrta koje su slatke kao med. Možda i najbolje koje sam ovo ljeto jela (potvrdile moje prijateljice). Znam da na fotkama izgleda kao da smo imali piknik, ali vjerujte mi, nismo 🙂 Fotkanje je trajalo svega nekoliko minuta jer su vrućine bile nesnosne. Ali sataraš kao i uvijek savršen 🙂 Uf šta će joj biti drago kada ovo pročita!

Hvala Mandy <3

Krenimo na recept!

Sastojci (6-8 porcija):

5 glavica luka (sitno nasjeckati)

3 režnja češnjaka (prepoloviti)

1 kg paprika (narezati na manje kockice)

1.2 kg rajčica

Maslinovo ulje

Sol i papar

Peršin i bosiljak

Palenta (po želji)

Rajčicama na jednom mjestu prerežite kožu, potopite ih u vrućoj vodi kako bi ih lakše oguliti. Zatim ih grubo narežite. Stavite sa strane.

Dno teče prelijte maslinovim uljem te ga lagano zagrijte. Zatim dodajte luk i češnjak te sve pirjajte dok luk ne požuti. Štapnim mikserom sastojke pasirajte. Ne mora biti savršene teksture. Zatim dodajte papriku te je pirjajte dok ne poprimi tamniju boju. Na kraju dodajte rajčice te kuhajte sve zajedno dok većina tekućine ne ispari. Pri kraju dodajte začine te sitno nasjecakni peršin i malo bosiljka. Poslužite uz palentu.

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! ?

Učitati još
Zatvori