Majka s osmijehom na licu

Uloga majke nije nimalo jednostavna, štoviše poprilično je zahtjevna, i to svakog dana. Dok se neke majke u toj ulozi snalaze odlično i svaki dan imaju osmijeh na licu, druge pucaju po šavovima i ne znaju kako druge majke mogu biti tako opuštene.

alessandraambrosio3

Kod mene je mješovito, nekada pucam po šavovima, a nekad sam smirena i nasmijana. Priznajem nije lako uvijek imati osmijeh na licu, ali ako pokušate usvojiti neke osnovne korake navedene u nastavku, možda postane puno lakše.

Učite svoje dijete da bude nazavisno. Pod tim naravno ne mislim da pustite svoje dijete da sve radi samo, ili da to od njega očekuje, nego da ga malo po malo, s obzirom na njegove godine učite nezavisnosti. Pa tako dvogodišnjak može staviti šlapice na svoje mjesto, trogodišnjak može pospremati igračke za sobom u kutiju, itd. Pratite svoje dijete i njegove mogućnosti, te se naučite dobro organizirati.

mamaosmijeh3

Kada vam dođe težak period, tješite se rečenicom da će i taj period jednom proći. Sve u životu je prolazno, pa tako i dobre i loše stvari. Ako vam trenutno nešto toliko crpi snagu i ne znate koliko ćete još moći tako, utješite se mislima da će i to proći.

Uživajte u svakom trenutku majčinstva! Nemojte stalno težiti nećemu i imati prevelika očekivanja i planove. Prepustite se trenutku i uživajte u potpunosti.

Osim majčinske uloge, nađite još neku ulogu koja će vas ispunjavati. Pod tim mislim na neki hobi, koji volite i koji će vam pomoći da se opustite, ispraznite glavu i napunite baterije. Svakome treba vrijeme samo za njega, pa si nemojte to uskraćivati.

Pojednostavite svoje obveze što više možete. Nemojte bespotrebno komplicirati i olakšajte si svaki tjedan, tako da ćete si za vikend dobro isplanirati dolazeći tjedan i time olakšati sve zadatke koji vas očekuju.

mamaosmijeh2

Vjerujte sami sebi i nemojte misliti da ćete biti najbolja mama, tek onda kada postanete savršena. Savršena majka ne postoji, ali najbolja da, i tome vi trebate težiti. Ne raspravljajte sa svojim djetetom oko svake sitnice, te inzistirajte samo na važnim stvarima. Budite svome djetetu najbolja prijateljica, ali ne uvijek, nekada mu treba samo majka.

Mislite na sebe! Posvetite se sebi i svome tijelu, kako bi se osjećale zdravo i dobro. Nemojte kriviti svoje dijete za izgled vašeg tijela, pogotovo ne nakon dvije godine. Dvije godine nakon poroda ste vi same odgovorne za izgled vašeg tijela, pa ako niste zadovoljne, krenite s promjenama.

I za kraj, ne opterećujte se drugima i njihovim mišljenjima. Bitno je samo ono što vi mislite, i kako osjećate, tako trebate napraviti. Nikada se ne opterećujte sa sto pametnih savjeta ljudi oko vas, nego slušajte svoje instinkte, jer mama zna najbolje, i točka!

Foto: @thewildkidsapparel, @alessandraambrosio

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori