Gdje mnoge majke griješe

Mnoge se majke često uspoređuju sa drugim majkama i njihovim životima, što nikako ne bi smjele raditi, jer time samo škode same sebi. Nikada se u ničemu nije dobro uspoređivati sa drugima, jer je svaka osoba jedinstvena i njen život je priča za sebe.

Halfpoint2

Osim uspoređivanja sa drugim majkama, vjerojatno ne postoji majka koja ne teži savršenstvu i koja si svakodnevno gomila hrpu obaveza, samo kako bi stigla sve što je zamislila. Ne znači biti dobra mama, sve stići i biti nepogrešna, a mnoge majke to još trebaju shvatiti, kako bi si olakšale ionako već težak posao.

Odlučila sam pisati malo o najčešćim greškama koje rade majke, a kojima si zagorčavaju ionako težak majčinski posao. Možda se pronađete u nekima od njih, tj. sigurna sam da hoćete, i pokušajte ih promijeniti za svoje dobro.

Halfpoint

Pa tako primjerice, kada vam dolaze gosti, ne morate odmah skakati i raditi od svog stana ljekarnu, naravno da nećete ostaviti skladište, ali ne morate toliko brinuti da li su sve stvari na svome mjestu. Normalno je da imate igračke po cijelom stanu, i na to budite ponosni, jer znači da se vaše dijete igra i da mu nije dosadno.

Mnoge se često pitaju da li negdje griješe u obavljanju svakodnevnih obveza, ali odgovor je ne. Svaka majka obavlja svoje obveze na svoj način i to imajte na umu, ne opterećujte se sa drugima i kako je kod drugih, nego brinite o sebi.

Isto tako je vjerojatno mnogim majkama poznata tiha molitva svakog dana, da im bar beba još malo spava kako bi one obavile još pokoju obvezu koju imaju, ali to je krivo. Radije to vrijeme iskoristite za opuštanje i ugađanje sebi. Svakoj majci je potreban odmor, pa to dodatno vrijeme mira i tišine posvetite svom opuštanju.

Halfpoint

Mnoge majke griješe misleći kako je normalno da one nemaju vremena za sebe. Ne, to nije dobro! Naravno da su vam djeca na prvom mjestu i da ćete napraviti sve za njih, ali isto tako morate ponekad misliti i na sebe. Ako ne mislite na sebe, te ako se ne brinite o sebi i s vremena na vrijeme priuštite sebi vrijeme za sebe, nećete biti dobra i kvalitetna majka, kakva bi mogli biti. Nekada se morate posvetiti sami sebi, kako bi se kasnije mogli više i potpunije dati svojoj djeci.

Mislite da ne radite dovoljno, te da bi trebale raditi više kako bi sve stigle obaviti? Ne, ne trebate! Normalno je da ne stižete sve napraviti i što si prije to priznate, to će vam biti lakše. Napravite onoliko koliko zaista stignete i to bez forsiranja, i život će vam odmah biti lakši i ljepši. Zadajte si realne ciljeve!

Nemojte misliti kako je sve onako kako izgleda. Pod tim mislim na razno razne slike koje majke stavljaju na razne društvene mreže. Uglavnom se stavljaju idilične slike, na kojima su svi sretni, zadovoljni i dobri, a zapravo nemate pojma, kako je realnost iza te slike izgledala. Kod nikoga nije uvijek sve savršeno i zabavno, pa se nemojte živjeti u zabludi i misliti kako je samo kod vas nešto loše.

Halfpoint3

Budite ono što jeste i ne opterećujte se nepotrebnim stvarima. Trošite vrijeme na ljubav i ljude koje volite i živite život punim plućima! Tek tada ćete biti majka koju bi svatko volio imati.

Autor: Ana Zibar, Foto:Halfpoint/Shutterstock

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori