U sklopu humanitarne akcije „Možemo sve“ odigrana predstava “Tko pjeva zlo ne misli”

Marija Bišćan, Damira Katarina Milićević, Ljupka Gojić Mikić, Marijana Crnić i Iva Radić

Izvedbom predstave “Tko pjeva zlo ne misli” pred prepunim Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, humanitarna akcija Rotary kluba Zagreb Donji grad “Možemo sve” je doživjela svoje veliko finale.

Humanitarna akcija „Možemo sve“ je za cilj imala prikupljanje sredstava namijenjenih Klinici za dječje bolesti Zagreb, znanoj i kao „Klaićeva“. Sredstva prikupljena ovom akcijom omogućit će program obučavanja roditelja o prepoznavanju i zbrinjavanju najčešćih simptoma dišnih bolesti kod djece i sprječavanju njihovih komplikacija. Drugi dio prikupljenih sredstava bit će utrošen za kupnju neophodne opreme Odjelu pulmologije i alergologije Klinike za dječje bolesti Zagreb.

“Humanitarna akcija „Možemo sve“ s ciljem prikupljanja sredstava za Kliniku za dječje bolesti Zagreb

“Humanitarna akcija „Možemo sve“, s ciljem prikupljanja sredstava za Kliniku za dječje bolesti Zagreb, okuplja oko zajedničkog plemenitog cilja sve kojima je na srcu dobrobit malih pacijenata. Pokretanje edukacijskog programa prepoznavanja i zbrinjavanja simptoma respiratornih bolesti namijenjenog roditeljima donijet će novu kvalitetu za one koji su najodgovorniji za zdravlje djece – roditelje i zdravstvene djelatnike – a ponajviše za samu djecu. Dio prikupljenih sredstava iskoristit će se i za nabavku vrijedne medicinske opreme za Odjel pulmologije i alergologije naše Klinike. Ukratko, riječ je o akciji s jasnim ciljem u kojoj su svi dobitnici, na čemu smo iskreno zahvalni kako pokretačima akcije tako i svim pojedincima/sudionicima koji su je prepoznali i odazvali se svojim prilogom.”, izjavila je doc. dr. sc. Irena Ivković-Jureković, prim. dr. med.

Humanitarnu akcije „Možemo sve“ su kupnjom karte i dolaskom na predstavu podržale i brojne poznate osobe, među ostalima Iva Radić, Ljupka Gojić, Damira Katarina Milićević, Marija Bišćan, Lorena Nosić, Nevena Rendeli, Petra Kurtela, Vanda Winter, Lana Pavić i Josip Radeljak.

Nevena Rendeli

„RC Zagreb Donji grad je kroz višemjesečni humanitaran rad svih svojih 26 članova prikupio značajna financijska sredstva koja će pomoći malim pacijentima i njihovim roditeljima prilikom prepoznavanja i zbrinjavanja simptoma respiratornih bolesti. Sretni smo i ponosni što smo zajedničkim snagama ponovno pomogli lokalnoj zajednici, posebice roditeljima i njihovim mališanima. Od srca zahvaljujemo svima koji su donirali financijska sredstva ovoj humanitarnoj akciji, a osobito našem glavnom partneru RC Ljubljana 25.“, izjavila je predsjednica Rotary kluba Zagreb Donji grad mr.sc. Ana Zovko.

Rotary Klub Zagreb Donji grad

“Poslanje Rotaryja treba nas nadahnuti kako bismo predanim i nesebičnim služenjem učinili svijet boljim i ugodnijim mjestom. Rotarijanci su oslonac društva u vremenu u kojem bi čovječnost morala biti važnija od profita, a humanost i briga za potrebe drugih jedini način kako bismo ostali ljudima u teškim vremenima u kojima živimo. RC Zagreb – Donji Grad je upravo na tome tragu: uz pomoć Rotary zaklade financirao hvalevrijednu humanitarnu akciju kojim se ponosimo. Inače, Rotary zaklada (TRF) ključni je instrument skupnih napora u podupiranju i razvoju služenja putem fondova i potpornih mehanizama i ono što razlikuje Rotary od sličnih organizacija: snažna financijska institucija koja prati humanitarne aktivnosti. Prošle godine je, primjerice, preko 450 tisuća rotarijanaca i drugih pojedinaca ukupno je doniralo 414,7 milijuna USD, a sredstva su se uložila u projekte služenja širom svijeta”, rekao je prof. dr.sc. Darko Tipurić, guverner Rotary Distrikta 1913

Svi koji nisu mogli osobno sudjelovati u akciji svoju donaciju još uvijek stignu uplatiti na broj računa u Erste banci IBAN: HR2424020061500067348 s naznakom: donacija za humanitarnu akciju “Možemo sve”.

Foto: PR

0