Dan narcisa na zagrebačkom Cvjetnom trgu

Europa Donna Hrvatska – hrvatski forum protiv raka dojke već 19. godinu zaredom obilježio je “Dan Narcisa” – dan posvećen oboljelima od raka dojke u svim krajevima Hrvatske kroz udruge članice Europa Donne. Narcise su odabrane kao simbol proljeća i buđenja nove nade. I ove godine Dan narcisa održava se u sklopu kampanje “Darujmo ružičasti život” te je sav prihod od prodaje narcisa u Zagrebu išao za aparat za intraoperativno zračenje kojim bi žene bile ozračene samo jednom, i to za vrijeme operacije.

Sonja Lamut, Katarina Džale, Adrijana Subotić Pjajčik Etna Maar, Iva Karačić, Vedrana Mastela i Jelena Holec

Sonja Lamut, Katarina Džale, Adrijana Subotić Pjajčik, Iva Karačić, Vedrana Mastela i Jelena Holec

 

Na Cvjetnom trgu uz Europa Donnu narcise su prodavale članice i članovi Europa Donne, brojni prijatelji, liječnici, medicinske sestre te oboljele žene rame uz rame. Narcise su prodavale i brojne osobe iz javnog i društvenog života, kao što su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ministar zdravlja Siniša Varga, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, Matija Vuica, Viktor Drago, Iva Balaban, Tihana Harapin Zalepugin, Renata Sopek i drugi.

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović

 Dijana Pavičić Haniš, predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, Ivo Josipović, Vesna Ramljak, predsjednica Europa Donna i Nives Morić

Dijana Pavičić Haniš, Ivo Josipović, Vesna Ramljak, predsjednica Europa Donna i Nives Morić

Kristijan Kiki Ugrina

Kristijan Kiki Ugrina

Renata Sopek

Renata Sopek

Ivona Čulo i Ivo Josipović

Ivona Čulo i Ivo Josipović

Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica

Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica

europa donna

Foto: Mario Draušnik

0