Udruga Europa Donna Hrvatska ovog vikenda je obilježila 23. Dan narcisa

Ovog vikenda, uz prodaju narcisa na zagrebačkom Cvjetnom trgu, udruga Europa Donna Hrvatska obilježila je Dan narcisa. Odnijevši buketić pacijentima onkologije Klinike za tumore, znak je potpore i poruke nade, u skladu sa simbolikom ovoga cvijeta. Gradovi širom Hrvatske i ove su godine, prve subote u proljeću, osvanuli u znaku narcisa.

Taj jednostavni cvijetak, koji simbolizira nadu i buđenje novoga života- Dan narcisa, postao je zaštitni znak borbe protiv raka dojke te poruka o važnosti redovitih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti.

Dan narcisa obilježen prve proljetne subote

Glazbenik Jurica Popović

Udruga Europa Donna Hrvatska i ove je godine Dan narcisa započela konkretnom gestom pažnje i potpore svim oboljelim ženama i muškarcima. Doc. dr. sc. Vesna Ramljak posjetila je odjel onkologije Klinike za tumore, ona je ujedno i predsjednica Udruge Europa Donna Hrvatska. Svima koji se bore s tom opakom bolesti odnijela je ne samo buket narcisa nego i poruku nade kako taj dan te sva nastojanja i rad Udruge pripadaju njima. Upravo jakim ženama i muškarcima koji ne posustaju i ne gube vjeru.

Nova statistika je ohrabrujuća

Prema najnovijim statistikama, Hrvatska bilježi pad smrtnosti od ove opake bolesti s 990 na 853 preminule žene. Dakle, stopa smrtnosti je napokon u padu. Možda se čini malo, ali taj napredak je velika stvar i rezultat zajedničkoga rada svih udruga koje pomažu oboljelima od raka dojke.

Atleticarka Ivana Brkljačić

Bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić

Sve snage i znanja trebaju se udružiti jer svi imamo isti cilj, pomoći oboljelima i vratiti im nadu. Doc. dr. sc. Vesni Ramljak, predsjednici udruge Europa Donna Hrvatska u posjetu Klinici pridružili su se ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske dr. Tomislav Madžar i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč, ali i prof. dr. sc. Danko Velimir Vrdoljak, predstojnik Klinike za tumore.

Tko je od poznatih uveličao hvale vrijedan događaj?

Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec i Minea

Drugi dio javno-zdravstvene kampanje, Dan narcisa, posvećene oboljelima od raka dojke bio je u znaku prodaje narcisa na Cvjetnom trgu od 10 do 14 sati. Program je vodila Renata Končić Minea. Podršku udruzi Europa Donna Hrvatska došle su dati brojne osobe iz javnog života. Među njima je pjevačica Franka Batelić, poznati odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, atletičarka Ivana Brkljačić, olimpijac Dubravko Šimenc, glazbenici Miro Ungar i Jurica Popović, voditeljica Uršula Tolj, modna urednica i osnivačica portala Journal.hr Iva Radić..

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč

Voditeljica Uršula Tolj

Prema starome vjerovanju, za sreću treba darovati buket narcisa. Protekle subote, brojni građani Zagreba kupili su bukete i prenosili pozitivnu poruku. Ne čekajte sljedeću godinu, zamislite da kupujete svoj buketić sreće i pozivom na broj 060 91 91 91 poduprite akciju, širite dobrotu i pomozite rad udruge Europa Donna Hrvatska.

Pjevačica Franka Batelić

 

Foto: PR

0