#OstajemDoma: Nana Nadarević

#OstajemDoma: Nana Nadarević

Svatko od nas priključuje se inicijativi #OstajemDoma na svoj način; od prokrastinacije i odmaranja, do aktivnog pristupa poslu i kućanskim zadacima.

Bilo kako bilo, #OstajemDoma u svakom će nas slučaju podsjetiti na ljepotu trenutaka provedenih kod kuće. Pitali smo neke drage nam ljude kako će oni iskoristiti samoizolaciju, a prva Journalova sugovornica je PR menadžerica za MAC Cosmetics – Nana Nadarević!

  • Priključila si se kampanji #OstajemDoma. Što te motiviralo?

Motivirao me zdrav razum i upute nadležnih institucija. Motiviralo me to što ne želim pridonijeti širenju virusa i ugroziti rizične skupine. Osjećam odgovornost i nadam se da ćemo svi zajedno biti nesebični i proći ovaj test društvene odgovornosti. Vjerujem u pozitivan ishod, ali potrebno je biti strpljiv i razuman.

  • Kako provodiš vrijeme u samoizolaciji?

Tek sada vidim kako zapravo velik dio svog slobodnog vremena i inače provodim u samoizolaciji. ? Takav sam tip, očito. Vrijeme provodim radeći od doma, čitam knjige koje su mi se nakupljale mjesecima i pretjerano zalijevam sve biljke u stanu. 

  • Najbolji film za pogledati u ovom trenutku?

Sada je najbolje pogledati neki feel-good film. Tu sam prilično jednostavna, dajte mi nešto s Hugh Grantom („Četiri vjenčanja i sprovod“) ili s Juliom Roberts („Odbjegla nevjesta“) ili oboje – „Notting Hill.  Love actually je također uvijek aktualan, a poslužit će i opus Woodyja Allena. ? Bilo bi dobro i pogledati nešto duhovito – s Will Ferrellom nema greške. Zatrpajte se dobrim vibrama, a teške teme ostavite za neko drugo vrijeme. Sada je ne samo dozvoljeno, nego i poželjno gledati „lakša“ djela sedme umjetnosti.

  • Najbolja knjiga za pročitati u ovom trenutku?

Ovdje preporučam da se bacite na neki serijal knjiga koji će vas „držati“ dok ste doma. Moje preporuke: tetralogija Elena Ferrante ili omiljeni čarobnjak svih generacija – Harry Potter kojeg možete čitati s najmlađima (znam da njima najteže pada ova zatvorenost). Ja trenutno u ovom vakuumu čitam dvije knjige: „Tigrovu ženu“ spisateljice Tee Obreht i „Uhvati zeca“ Lane Bastašić  – što reći, volim ženske autorice i životinju u naslovu. ?

  • Najbolja serija za bingeati u ovom trenutku?

„Sharp objects“, „Big Little Lies“ ili „Loudest voice“ na HBO-u ako ste raspoloženi za malo napetosti. Veep me uvijek nasmije, „The Office“ je van svake kategorije. Moja go-to serija su „Prijatelji“. Znam, svima su. ?

  • Najbolja glazba za opuštanje u ovom trenutku?

Trenutno mi kroz slušalice ne ide glazba, nego podcasti! Ako ste početnik poput mene onda ne možete fulati s Joe Roganom. A nakon toga pronađite temu koja vam odgovara. Trenutno sam ukopana u beauty i wellness podcaste, a nakon neprospavane noći zbog jednog podcasta o neriješenim ubojstvima ovaj žanr zaobilazim u širokom luku.

  • Kako najbolje provesti vrijeme sama sa sobom?

Ne znam je li baš najbolje, ali prvih nekoliko dana sam provela u oblaku prašine čisteći kuću. Nakon što je nastupio red u stanu, nastupio je i u glavi. Sada je mirniji period – radim, čitam, istežem se i odmaram. Moram se pohvaliti da čak i u izolaciji redovito perem kosu. ?

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

A post shared by ?Nana Nadarević? (@suddenly_nana) on

  • Kako najbolje provesti vrijeme sa svojom obitelji/ukućanima?

Doma s dečkom radim sve što rade mladi, uz iznimku što ga nagovaram ga da složi neki opaki Instagram kviz. A s ostatkom obitelji često skajpam i neumorno meljem preko telefona. Ponosna sam kako pazimo jedni na druge i nosimo namirnice i klopu onima kojima je najpotrebnije. Grupni chatovi na WhatsAppu su aktivniji više nego ikad. Iskoristila bih ovu priliku i da pohvalim svoju mamu koja nas danima nasmijava svojim GIF-ovima. Mama, ako čitaš ovo (a znam da čitaš) jako sam ponosna, samo tako nastavi! ?

  • Koje si zaostatke sada napokon riješila ili ćeš ih tek riješiti ;)?

Pričate s osobom koja ima 16.537 fotki na mobitelu. Mislim da je jasno čime ću se baviti narednih dana.

Učitati još
Zatvori