#OstajemDoma: Marko Petrić

#OstajemDoma: Marko Petrić

Hrvatski glumac Marko Petrić, kojeg trenutno pratimo u televizijskoj seriji Drugo ime ljubavi, otkrio nam je kako provodi dane u samoizolaciji i koliko mu je ovo vrijeme dobro došlo da se odmori od pretrpanog rasporeda. Na njegovoj ‘to do’ listi u nadolazećim danima naći će se mnoge zanimljive knjige, filmski klasici i ugodna glazba.

  • Priključio si se kampanji #OstajemDoma. Što te motiviralo?

Zdrav razum. Koronavirus nije šala. Ako želim/želimo zaštititi ljude koje volimo, moramo svi ostati doma. Vrlo jednostavno.

  • Kako provodiš vrijeme u samoizolaciji?

Trudim se biti što maštovitiji. Na neki način pokušavam nadoknaditi sve stvari koje zbog pretrpanog rasporeda nisam stigao. 

  • Najbolji film za pogledati u ovom trenutku?

Filmovi i serije su zadnja crta obrane. Nadam se da ću prije toga presaditi cvijeće, crtati, dovršiti uređenje stana, obaviti jako puno video call-ova sa prijateljima koji su također u samoizolaciji. A onda ću se potruditi pogledati neke filmske klasike koje još nisam. Ne smijem reći koje, malo me sram.

  • Najbolja knjiga za pročitati u ovom trenutku?

Bilo što od Yuval Noah Hararija. Na predivan i jednostavan način objašnjava društvene procese i funkcioniranje istih.

  • Najbolja serija za bingeati u ovom trenutku?

Serije slijede nakon filmova. Ali definitivno nešto neopterećeno. Kad već živimo Black Mirror, ne moram i gledati serije tog tipa.

  • Najbolja glazba za opuštanje u ovom trenutku?

Flow na mojoj omiljenoj glazbenoj platformi (koju ne bih reklamirao ovim putem). Tu ima svega. Jedan glazbeni kupus, ali definitvno ništa agresivno.

  • Kako najbolje provesti vrijeme sam sa sobom?

Ne bih se ponavljao, ali sada imamo vrijeme za napraviti sve potencijalne zaostatke. Razviti neki novi hobi, npr. sebi sam dao zadatak svaki dan napraviti nešto novo i drugačije u odnosu na prethodni dan.

  • Kako najbolje provesti vrijeme u društvu obitelji?

Najbolje je ne provesti vrijeme u društvu obitelji, zbog sigurnosti. Ali ako živite zajedno, mislim da naglasak treba staviti na toleranciju, podjelu svakodnevnih zadataka, pošto smo kao društvo razvili “me time” naviku, a sada smo u situaciji gdje smo 24 sata zajedno. Što je potpuno nova situacija za sve nas. Ali sad je šansa da zajedno s obitelji pogledate stare albume s fotkama, igrate društvene igre. Bolje se upoznate. Točnije, imate šansu da vidite i neku drugu dimenziju svojih najbližih.

  • Koje si zaostatke sada napokon riješio ;)?

Brisanje prašine iza elemenata, kauča, ispod kreveta (smijeh).

Foto: Instagram, Dora Barker

Učitati još
Zatvori