#OstajemDoma: Anita Dujić

#OstajemDoma: Anita Dujić

Svatko od nas priključuje se inicijativi #OstajemDoma na svoj način; od prokrastinacije i odmaranja, do aktivnog pristupa poslu i kućanskim zadacima.

Bilo kako bilo, #OstajemDoma u svakom će nas slučaju podsjetiti na ljepotu trenutaka provedenih kod kuće. Pitali smo neke drage nam ljude kako će oni iskoristiti samoizolaciju, a druga Journalova sugovornica je dizajnerica nakita Juno i dekoraterka filmskih setova Anita Dujić!

  • Priključila si se kampanji #OstajemDoma. Što te motiviralo?

Ova suluda situacija u kojoj se cijeli svijet našao. Također, i strah od sutra i sve što ono donosi. Smatram da opreza nikad dosta i da svi moramo biti disciplinirani kada je ovo u pitanju. Najmanje što možemo učiniti, zaista, je ostati doma, primiriti se i pričekati da ovaj kaos prođe. Divim se svim zdravstvenim djelatnicima, blagajnicama, prijevoznicima. Oni su naši heroji u ovom ratu s virusom.

  • Kako provodiš vrijeme u samoizolaciji?

Uf, ne stajem cijeli dan haha. Npr. danas me Lily probudila u 5.30h i ajmo, akcija cijeli dan. Najviše se bavim s njom, jer je ona sada u fazi da želi pažnju i moju interakciju non stop. Doslovno žongliram između igranja s njom i pospremanja, kuhanja, vođenja svoj brenda nakita Juno oko kojeg ima dosta posla, te brige i praćenja svega što se trenutno dešava oko nas.

  • Najbolji film za pogledati u ovom trenutku?

Ja volim gledati stare filmove, a s obzirom na trenutnu situaciju uglavnom biram pozitivne i nježne kao što su Zapravo ljubav, Odbjegla nevjesta, Ponos i predrasude…

  • Najbolja knjiga za pročitati u ovom trenutku?

Mani Gotovac Rastanci.

  • Najbolja serija za bingeati u ovom trenutku?

Trenutno pratim Outlander, 5. sezonu, a volim i Ray Donovan, te Sex Education. Hvala nebesima na Netflixu.

  • Najbolja glazba za opuštanje u ovom trenutku?

Glazba iz 80’s & 90’s, klasična glazba, domaći pop. Lily obožava glazbu pa često zajedno plešemo po stanu. Ona se uglavnom njiše i umire meni od smijeha kako plešem 🙂

  • Kako najbolje provesti vrijeme sama sa sobom?

Kod mene toga nema, ali da ima onda bih definitivno čitala, čitala i čitala, te spavala. Znam si ponekad kad Lily zaspe priuštiti mali kućni wellness. Peeling tijela i lica, maske, čaj od đumbira, tamna čokolada, neki dobar film itd.

  • Kako najbolje provesti vrijeme sa svojom obitelji/ukućanima?

Duncan je nažalost trenutno u Londonu zbog posla, a kad dođe morat će u izolaciju na dva tjedna, pa ćemo Lily i ja otići na more kod mojih. Trenutno smo nas dvije same i trudimo se da nam je zabavno, pa barem jednom dnevno prošetamo u blizini zgrade u prirodi, kuhamo, smijemo se puno i radimo sve da nam ovo vrijeme prođe što prije, te da smo kao obitelj opet zajedno.

  • Koje si zaostatke sada napokon riješila ili ćeš ih tek riješiti ;)?

Napravila sam generalno čišćenje cijelog stana, ostala je još reorganizacija i čistka ormara i baš se veselim tome!

Foto: Sanja Jagatić, Instagram

Učitati još
Zatvori