Malena Eva nacrtala je prijedlog nove hrvatske novčanice na kojoj je Alemka Markotić

Malena Eva nacrtala je prijedlog nove hrvatske novčanice na kojoj je Alemka Markotić

Znali smo da će samoizolacija u doba koronavirusa mnogima teško pasti, no uvjereni smo bili i kako će buditi inspiraciju, nadahnjivati, pričati lijepe priče u ne tako lijepim vremenima… Pozitivne emocije u nama je probudila je i priča koju je sa svojim čitateljima sinoć podijelio Večernji list, o malenoj Evi s Murtera koja je naprije svoje ukućane, a zatim i cijeli otok i ostatak Hrvatske oduševila svojim jedinstvenim crtežom.

Jedinstvenim, jer 10-godišnja Eva Šikić vlastitim je crtežom zamislila novu hrvatsku novčanicu, na kojoj bi se našla Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. Gospođa Markotić posljednjih je tjedana mnogima od nas postala osoba od povjerenja, ali i nadahnuća, a Eva koja ide u četvrti razred osnovne škole njen lik je namjenila imaginarnoj novčanici od 30 hrvatskih kuna, pitajući se zašto na hrvatskim novčanicama nema ženskih osoba.

Večernji list prenio je i izjavu njene Evine tete Željane Šikić: “Naša Eva ide u četvrti razred osnovne škole. Pošto smo na Murteru sada svi u teškoj situaciji i doslovno ne izlazimo iz kuća ona vrijeme krati crtajući i gledajući televiziju. Ona je tijekom svog promatranja svijeta i vijesti oko sebe došla do zaključka da je gospođa Alemka Markotić heroina nacije. I eto, samo je uzela papir, bojice i donijela nam gotovu novčanicu”.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori