Kako biti mobilan i u vrijeme koronavirusa?

Kako biti mobilan i u vrijeme koronavirusa?

Koronavirus mnogima je u posljednjih nekoliko tjedana značajno pomrsio račune, a naročito onima koji su planirali putovati i biti mobilni u obavljanju raznih obaveza. Već danima pomno pratimo što se događa u svijetu i kako s korisnim informacijama možemo pomoći onima koji su zbog više sile naglo morali promijeniti svoje planove.

Općenite savjete o tome što učiniti kada vam putovanje dođe u pitanje podijelili smo s vama ovdje, kao i informacije o tome što vam nude aviokampanije u trenutku kada poželite otkazati let ili je isti otkazan. Mnogi su se k tome pitali, a mi smo im na to pitanje odlučili i odgovoriti, kakva je trenutno situacija u svijetu rent-a-cara, koja pravila trenutno vrijede za najam ili otkazivanje rezervacije vozila te kakve su općenito aktualne preporuke koje nam dolaze s državnog, ali i europskog vrha.

Iz Last Minute Rent A Car dali su nam iscrpan odgovor na gore navedena pitanja, ističući kako je prvenstveno potrebno slijediti upute nadležnih tijela i ostati kod kuće. Ako je njihova stranka unajmila vozilo i sada je u nedoumici što učiniti, Last minute Rent A Car nudi fleksibilne i odlične uvijete otkazivanja:

  • Sve izmjene datuma najma bez troška
  • Sva otkazivanja 48 sati prije najma bez troška naknade za najmove do 31. svibnja 2020. godine.

* Odnosi se na rezervacije potvrđene direktno preko Last minute rent a car-a. Rezervacije potvrđene preko agencijskih partnera se otkazuju prema uvjetima pojedinog partnera.

Dakle, ako ste dogovorili najam, no trenutna situacija vam nalaže da ostanete doma vrlo lako ćete svoje datume putovanja izmijeniti za neki drugi period, i to bez dodatnih troškova.

Ako pak neka hitna situacija iziskuje najam vozila, Last Minute Rent A Car pobrinuo se za što sigurniji proces najma vozila uz zaštitu klijenta, ali i svojih djelatnika.

Pritom govorimo o tome da su sva vozila, prema uputama HZJZ, detaljno dezinficirana prije preuzimanja. Koriste se samo preporučena dezinfekcijska sredstva te je uvedena posebna procedura za postupak dezinfekcije.

Prema uputama nadležnih tijela, istovremena preuzimanja vozila na istim lokacijama se u potpunosti izbjegavaju. U svakoj etapi ugovaranja najma izbjegava se nepotreban kontakt s klijentima, jer je zdravlje i sigurnost samog klijenta na prvom mjestu.

U tu svrhu, svi podaci o klijentu se prikupljaju i upisuju unaprijed. Naplata se radi on-line, putem sigurne aplikacije za naplatu, a poštujući opće uvjete i kartično poslovanje izdaje se i račun za najam vozila.

Klijent samo treba preuzeti vozilo u dogovoreno vrijeme na parkingu jedne od 13 Last Minute rent a car poslovnica, koje se nalaze u svim većim gradovima diljem Hrvatske. Koristeći zaštitna sredstva (masku i rukavice) i s minimalnim kontaktom s klijentom, djelatnik koji izdaje vozilo kompletira dokumentaciju u vidu potpisa ugovora o najmu i check in-a.

Nakon potpisa samo preuzmete ključ sa svim potrebnim dokumentima i možete sigurno krenuti na svoje putovanje.

Pri vraćanju vozila, procedura je slična. Kontakt s Last minute rent a car djelatnicima se u potpunosti izbjegava. Vozilo vraćate s preuzetom dokumentacijom na unaprijed osigurano parking mjesto. Potrebno je slikati stanje kilometraže i stanje spremnika, koje šaljete djelatniku Last minute rent a car-a, kako bi mogao zatvoriti ugovor o najmu. Nakon vraćanja vozila, vozilo ostaje u mirovanju 5 dana s oznakom o zabrani diranja, na posebno pripremljenom parking mjestu.

Nakon isteka perioda mirovanja vozila, djelatnici Last Minute Rent A Cara preuzimaju vozilo i primjenjuju mjere za dezinfekciju i čišćenje koje je predložio HZJZ. Nakon toga se vozilo vozi u praonu na dodatno čišćenje.

Jedna od korisnica Last Minute Rent A Cara je i Iva Radić koja je istaknula sljedeće: “U ovim turbulentnim danima, drago mi je znati da u Last Minute Rent A Caru imam pouzdanog partnera za svoju svakodnevicu i sve one situacije u kojima moram napustiti toplinu i sigurnost obiteljskog doma.”

Rezervaciju za vozilo napraviti možete online, a ako je vaš izbor upravo Last Minute Rent A Car, u slučaju dodatnih upita javiti se možete korisničkoj podršci koja je dostupna svaki dan od 08:00 – 20:00 na tel +385 21 444 2222 te E-mail info@rentacarlastminute.hr.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori