Pridružite se ovom joga izazovu koji oduševljava ljude diljem svijeta i opustite svoje tijelo i um

Pridružite se ovom joga izazovu koji oduševljava ljude diljem svijeta i opustite svoje tijelo i um

Odlično je vrijeme za nove izazove, pogotovo one koje možemo odraditi kod kuće i koji će nam pomoći u tome da održimo fizičko i mentalno zdravlje. Joga je drevna praksa koja spaja um i tijelo. Sastoji se od vježbi disanja, meditacije i poza koje su dizajnirane za poticanje opuštanja i smanjenje stresa. Kaže se da prakticiranje joge donosi mnoge blagodati i za mentalno i za fizičko zdravlje. Zato upalite YouTube i potražite kanal Yoga with Adriene.

Benefiti joge

Postoje dokazi da joga smanjuje razinu stresa i potiče opuštanje. Prema jednom istraživanju, žene koje su se kontinuirano bavile jogom u trajanju od tri mjeseca, imale su značajno manju razinu kortizola, hormona stresa, u tijelu. Također, joga im je pomogla u eliminiranju osjećaja anksioznosti, umora i depresije. Druga istraživanja pokazuju da joga može smanjiti upalne procese u tijelu i pomoći u sprečavanju upalnih bolesti. Uz to smanjuje vjerojatnost od razvoja bolesti srca i poboljšava kvalitetu sna, kao i cjelokupnog života.

Tko je Adriene Mishler?

Adriene Mishler je glumica, spisateljica, međunarodna učiteljica joge i poduzetnica iz Austina u Teksasu. Ona ima misiju dovesti jogu u škole i vaše domove, stoga je pokrenula popularni YouTube kanal Yoga with Adriene. Radi se o online zajednici od preko šest milijuna pretplatnika. Joga s Adriene pruža visokokvalitetne vježbe joge i mindfulnessa, potpuno besplatno. Ona nadahnjuje ljude svih dobnih skupina, oblika i veličina. Njezin kanal je Google prepoznao kao najtraženiji workout kanal u 2015. godini, a 2016. godine je nagrađen nagradom Streamy in Health and Wellness.

https://www.instagram.com/p/B5sflBbFfHY/?utm_source=ig_web_copy_link

Njezine videozapise je lako pratiti i ugodni su, a za razliku od mnogih drugih joga tutoriala koji uključuju sate i sate gledanja u pupak, Adriene prakticira usredotočenost na promišljeno disanje, istezanje tijela i uklanjanje bolova. Njezini tutoriali se manje okreću oko savršenstva poza, nego više oko učenja o povezivanju tijela s umom. Sat vremena s Adriene je vrijeme kada se možete osloboditi stresa i briga svakodnevnog života i potpuno ‘uroniti’ u same sebe.

Joga s Adriene

Njezin šarm, duhovitost i razigranost ono je zbog čega se nećete htjeti maknuti sa svoje prostirke za jogu. Ta prostirka ubrzo postaje sigurno mjesto na kojem se možete potpuno isključiti iz svijeta. Njeni su videozapisi namijenjeni svima, bez obzira na stručnost ili starost i nema ekskluzivnosti ili osuđivanja. Jedna od prednosti vježbanja kod kuće je ta što nije potrebno da pratite druge ljude koji su inače prisutni na takvim satovima joge, nego možete prilagoditi sesiju prema sebi i pritisnuti pauzu kad god trebate.

Adriene koristi mantre kako bi povezala jogu sa svojom publikom i kako bi videe napravila osobnijima. Za svaki dan svog izazova od 30 dana, Adriene videozapise naziva mantrom. Prvi dan je I Accept, gdje vas Adriene potiče da prihvatite izazov, prihvatite tko ste i budete uvijek svoji. Drugi dan je naslovljen I Create, a treći dan je I Embrace, itd. Svakog dana kada se vratite na prostirku i vježbanju joge, Adriene će vam čestitati što ste došli tu zbog sebe i tražit će da precizirate što želite dobiti od vježbe dana. Za nagradu nakon odrađenih vježbi dobit ćete opušteno tijelo i um.

Foto: Instagram, YouTube, YouTube Screenshot

Učitati još
Zatvori