Hrvatski chefovi pokrenuli super inicijativu: Svaki dan kuhaju doma za nas

Hrvatski chefovi pokrenuli super
inicijativu: Svaki dan kuhaju doma za nas

Zbog pandemije koronavirusa restorani u Hrvatskoj, kao i mnogi u svijetu, bili su primorani zatvoriti svoja vrata. A dok čekaju neka bolja vremena kada će u svojim restoranima ponovno moći primati goste, brojni svjetski chefovi su se angažirali pa svakodnevno na svojim Instagram i Facebook profilima pokazuju kako kuhaju u karanteni, objavljuju recepte i obožavateljima demonstriraju kako određeno jelo mogu napraviti kod kuće.

Chef kuha doma

Istu inicijativu ovih su dana pokrenuli i hrvatski chefovi, što nas je jako razveselilo. Chef Marin Rendić (Bistro Apetit) okupio je još desetak naših chefova koji na Facebook stranici Chef kuha doma svaki dan kuhaju za nas iz svojih domova. Projekt je to koji ljudima želi približiti vrhunske chefove i njihove tehnike kuhanja od doma. Uz Rendića za vas kuhaju i Hrvoje Zirojević (Laganini), Rudolf Štefan (Pelegrini), Belizar Miloš (Agava), Goran Kočiš (Noel), Mate Janković, Ivan Pažanin, Teo Ferentich (San Rocco), Ante Božikov (Opat) i Pero Savanović.

Osim što ćete na ovoj Facebook stranici sigurno dobiti ideju za ručak ili večeru, naučit ćete spremati nova jela i od najboljih hrvatskih chefova dobiti zlata vrijedne savjete. Recepti nisu prezahtjevni pa tako već sada možete pronaći recepte chefa Rendića za Polpete Italia na kremi od krumpira ili za njegov kruh, kao i Savanovićev recept za paštu s kozicama i tikvicama.

Chefovi će spremno odgovoriti i na vaša pitanja, a možete ih pratiti i na Instagramu. Zato, zapratite ih, naučite nešto novo i prije svega – uživajte!

Foto: Chefs’ Stage, Instagram

Učitati još
Zatvori