Zrinka Posavec otkrila nam je sve o glazbeno-poetskoj večeri u Lisinskom uoči Dana žena
Zrinka Posavec otkrila nam je sve o glazbeno-poetskoj večeri u Lisinskom uoči Dana žena

Zrinka Posavec otkrila nam je sve o glazbeno-poetskoj večeri u Lisinskom uoči Dana žena

Iako osnaživanje žena ne traje samo jedan dan u mjesecu, u ožujku se posebno naglašava ženska snaga i borbenost. Glazbenica, pjevačica i pjesnikinja Zrinka Posavec povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, u Lisinskom će održati glazbeno-poetsku večer kojom će na poseban način obilježiti ovaj velik i važan dan.

Osim etno pjesama koje su obilježile njezin rad, Zrinka Posavec izvest će i nove pjesme skladane upravo za ovu priliku. U koncertnom će djelu uz nju nastupiti stalni glazbenici Kristina Bjelopavlović Cesar, Borna Šercar, Hrvoje Kralj, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić, a kao glazbene gošće pridružit će se klapa Cesarice i violončelistica Ella Radman. U zanimljivom intervjuu Zrinka nam je otkrila sve o programu koji nas čeka u Lisinskom idući tjedan. 

Zrinka Posavec foto Samir Ceric Kovacevic (20)
Zrinka Posavec foto Samir Cerić Kovačević
  • Kakva nas to glazbeno poetska večer čeka u Lisinskom? Opišite nam malo projekt

U Lisinskom smo organizirali koncert povodom Dana žena, 8. ožujka, na kojem smo povezali glazbu i poeziju te glavnu ulogu dali ženama umjetnicama: glazbenicama, glumicama i pjesnikinjama. Time smo povezali dvije moje velike strasti, glazbu i poeziju, a izborom glazbe i poezije svakim ćemo stihom slaviti kreativnost žena.
Publici su već poznate moje etno pjesme snimljene na posljednjem albumu „Pjesme o ljubavi i tijelu“ iz 2022., a za ovu prigodu napisala sam i nove pjesme. Također, glumice i pjesnikinje predstavit će neke od najboljih ostvarenja recentne poetske scene ženskih glasova.

Zrinka Posavec foto Samir Ceric Kovacevic (12)
  • Tko će sve nastupiti uz glazbenom, a tko u poetskom dijelu?

U poetskom djelu nastupit će glumice Sandra Lončarić, Jelena Perčin, Sanja Milardović, zatim pjesnikinje Sanja Baković i Monika Herceg. U glazbenom djelu nastupit će klapa Cesarice i violončelistica Ela Radman Mrsić, a tu su i moji dugogodišnji glazbenici: pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar, gitaristi Mario Igrec i Ambrozije Puškarić, Hrvoje Kralj na kontrabasu i Borna Šercar na udaraljkama. Režiju koncerta potpisuje glumica Lana Barić.

  • Zašto je po Vama, važno na ovakav način (kroz umjetnost) slaviti žene?

Za mene nema vrjednije stvari u životu od kreativnosti. Stvaranjem možemo upoznati sebe i svakodnevno širiti svoj unutrašnji svijet i kapacitete. Ne mora naše stvaranje nužno biti javno, naprotiv, ono može biti osobna rutina koja život čini kvalitetnijim. S obzirom na to da se bavim glazbom i poezijom, za mene je ovakav spoj najljepši poklon svim ženama koje stvaraju male i velike stvari. Svakim danom upoznajem žene koje su uspješne na više razina, predane svojim obiteljima, radu i društvu, a svaka od njih njeguje svoju kreativnost, što ih čini snažnima.
Pri odabiru gošći za ovaj koncert, a to je bio i ključ, željela sam objediniti žene koje su svoj život usmjerile prema umjetnosti i kreativnosti. Nije li upravo to najljepše slavljenje žena?

Zrinka Posavec foto Samir Ceric Kovacevic (19)
  • Imate li Vi neke svoje posebne rituale na ovaj dan?

Na Dan žena obavezno svim svojim prijateljicama, kolegicama i suradnicama šaljem čestitke. Prisjetim se toga dana svih jakih i velikih žena čijim smo zalaganjem došli danas do ravnopravnosti i jednakosti u društvu. Moramo biti zahvalni za svaku njihovu inicijativu. Do unazad par godina uvijek je na taj dan bio i koncert u mojem rodnom Đakovu, a ove godine će to biti u Zagrebu.

  • Sretan Vam Dan žena i vidimo se u Lisinskom?

Hvala Vam, sretan Dan žena i vama! Čestitajte Dan žena majkama, suradnicama, prijateljicama, sestrama i zahvalite im za njihovu nježnost i predanost. Vidimo se u Lisinskom!

Foto: Samir Cerić Kovačević

Učitati još
Zatvori