Zašto roditelji diljem svijeta vole slikovnice koje potpisuje Kobi Mayade?
Zašto roditelji diljem svijeta vole slikovnice koje potpisuje Kobi Mayade?

Zašto roditelji diljem svijeta vole
slikovnice koje potpisuje Kobi Mayade?

Slikovnice su jedan od najboljih načina za poticanje razvoja djece na mnogo različitih razina, uključujući kognitivni, jezični, emocionalni i socijalni razvoj. Osim toga sjajne su za povezivanje s roditeljima jer često uključuju i zajedničko provođenje vremena. Kako moramo paziti što nam djeca gledaju, tako pazimo i što čitaju pa nije ni čudo da su slikovnice Kobi Mayade postale planetarno popularne.

Kobi Yamada poznat je po pisanju inspirativnih knjiga, često ilustriranih, koje potiču na razmišljanje i osnažuju čitatelje, uključujući i djecu. Slikovnice Kobi Mayade često imaju duboke poruke i prekrasne ilustracije koje mogu potaknuti razvoj empatije, samopouzdanja i kreativnosti kod djece.

kobi yamada

Imam ideju – i što sad s njom?

Slikovnica Imam ideju – i što sad s njom? sve nas je osvojila na prvi pogled jer osim što je predivno ilustrirana, govori o jednoj jako važnoj temi – poticanju kreativnosti kod djece. Preciznije rečeno, slikovnica pomaže djeci da prepoznaju svoje ideje, razvijaju ih, pa čak i pretvore u nešto stvarno. Zato je značajna, nježna i podržavajuća za djecu, ali i za odrasle koji će slikovnicu čitati djeci i s djecom.

Osim nje, Kobi Yamada autor je brojnih drugih zanimljivih knjiga Maybe i Trying, a sve tri možete pronaći u knjižari Planetopija.

Kobi Yamada

Kobi Yamada je višestruki autor bestselera New York Timesa uključujući nagrađivane slikovnice: Imam ideju i što sad s njom, Možda, Pokušaj (Planetopija, 2024.), What Do You Do With A Problem?, What Do You Do With A Chance?, Because I Had A Teacher, Because of You, Mom, Because of You, Dad, Finding Muchness and The Candy Dish.

Njegove su knjige prodane u milijunima primjeraka, inspirirale su plesne performanse,  simfonijsku izvedbu, mjuzikl i animirani film. Naslovi su mu prevedeni na više od trideset jezika. Ujedno je i predsjednik tvrtke Compendium, pisac, poduzetnik i idejni začetnik mnogih projekata i autor više knjiga za djecu i odrasle.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori