Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama i jedan brend posebno se angažirao
Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama i jedan brend posebno se angažirao

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama i jedan brend posebno se angažirao

Danas u Hrvatskoj obilježavamo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tom je prilikom Skintegra četvrti put zaredom provela svoju društveno odgovornu kampanju.

Biti žena, bez podrške i u teškoj životnoj situaciji, zastrašujuća je i socijalno izolirajuća situacija. Ona često dovodi do najekstremnijih oblika rodno uvjetovanog nasilja. Iako godina nije završena, već tijekom kolovoza primjetan je trend porasta femicida naspram 2021. godine. Alarmantna je ovo statistika ako se uzme u obzir kako Hrvatska po broju stanovnika ima duplo veći broj slučajeva femicida od, primjerice, Francuske. No o tome se gotovo nikada ne priča.

skintegra

‘Ova pitanja nisu privatna stvar’

“Sigurne kuće su mjesto gdje žene mogu potražiti zaštitu. Svatko od nas može im pomoći, barem u vidu moralne podrške i educiranosti o ovoj temi koja se ne smije gurati pod tepih. Humano je pružiti ruku najranjivijim članovima našeg društva. Ova pitanja nisu privatna stvar. Ne događaju se negdje drugdje i nisu iskorijenjena, već predstavljaju aktualni, rastući društveni problem koji se tako mora i adresirati”, naglašavaju iz Skintegre.

Osnažujući žene koje su imale hrabrosti potražiti za sebe i svoju djecu bolje sutra, osnažujemo ženu u sebi.

Skintegra pruža podršku ženama

Skintegra je štićenicama, kao i svake godine dosad, uputila pismo podrške i pritom donirala svoje proizvode te knjige za djecu. Tako su nadogradili biblioteke donirane prošle godine u sklopu iste akcije.

“Mali rituali koji vraćaju normalnost u teškim situacijama potrebni su svakoj ženi. Začudili biste se koliko nešto poput kozmetike može napraviti razliku, koliko se štićenice vesele ovakvoj ‘banalnoj’ stvari. U sigurnoj kući ili u sigurnosti doma, sve žene jednako su vrijedne ljubavi, bogate duhom, snažne. Ponosni smo što možemo slaviti tu činjenicu”, istaknuli su iz Skintegre.

skintegra

FOTO: PR

Učitati još
Zatvori