Veljača ima dan viška – iskoristite ga da učinite nešto što nikad niste
Veljača ima dan viška – iskoristite ga da učinite nešto što nikad niste

Veljača ima dan viška – iskoristite ga da učinite nešto što nikad niste

Sutra je 29. veljače, datum koji se održava jednom u četiri godine. Da, s početkom ove godine očekivali smo taj jedan dan ekstra koji nam je svima potreban. No što učiniti s njim? ne morate ništa, a možete taj dan odvojiti za nešto za što nikada nemate vremena, jer zašto ne?

veljača

Prijestupna godina

Prijestupna godina je godina koja ima 366 dana umjesto uobičajenih 365. To se postiže dodavanjem dodatnog dana, 29. veljače, na kraju veljače. Ovo se događa svake četiri godine, osim u slučajevima koji su djeljivi sa 100, ali nisu djeljivi s 400 (npr. 1900. nije bila prijestupna godina, ali 2000. jest). Ok, to je sad već matematika i time sada i ovdje nećemo baviti. Ono što je nas zaintrigiralo pri samom pomisao da smo u veljači dobili ekstra dan je bilo to što ga možemo uzeti za sebe. U praktičnom smislu to ne znači naravno da ćete sutra ostaviti sve svoje obaveze i odletjeti na Bali (zavidimo ako među vama ipak ima takvih avanturista) već da ćemo se malo zamisliti nad svojim radnim i tjednim zadacima i rasporedima i vidjeti kako u njih ukomponirati više sebe.

Čaroban datum ili?

Oni koji su rođeni 29.2. doista slave rođendan malo posebnije od drugih. Uvijek su mlađi i nemaju izliku govoriti kako vrijeme leti. Naravno ako tome pridaju pažnju. Svi ostali tom danu mogu dodati neku mističnu vrijednost i zamisliti kako im je poklonjen kako bi s njime učini nešto. Iako nije dodatna subota i nedjelja (što često priželjkujemo u tjednu), opet ga možete iskoristiti na najbolji mogući način.

Iskoristite 29, veljače za nešto što dugo niste

Neka vam sutrašnji dan bude obilježen nečim što ćete posebno upamtiti. Jer ovakav fenomen neće se ponoviti još četiri godine. Odaberite odlazak u restoran o kojem dugo razmišljate ili pak skuhajte omiljenu obiteljsku deliciju za večeru. Poklonite si knjigu, neki tečaj o kojem dugo maštate, nazovite osobu s kojom se dugo niste čuli, pošaljite čestitku ili razglednicu iz svog grada nekom u drugom gradu. Male stvari ionako čine razliku i iako bismo ih voljeli činiti češće, ponekad su nam točno ovakvi dani potrebni da se na njih podsjetimo.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori