Za dva tjedna u Mariboru se otvara Lunarova izložba Recycle or Try
Za dva tjedna u Mariboru se otvara Lunarova izložba Recycle or Try

Za dva tjedna u Mariboru se otvara
Lunarova izložba Recycle or Try

Godinu dana kasnije od zagrebačkog otvorenja, odlična izložba hrvatskog graffiti i street art umjetnika Lunara Recycle or Try otvara se u Mariboru. Izložbu organizira udruga Trampolin u Umjetničkoj galeriji maribor. Ako odlučite skoknuti na izlet, ovo je dovoljno dobar razlog (uz sve one koje Maribor nudi kao idealna vikend destinacija), a kasnije se možete i zabaviti na afteru izložbe u Gramofonoteki.

Zagrebačka izložba imala je itekako velik odjek stoga ne čudi kako je pronašla put i do drugih galerija, pa tako i ove u Mariboru. Kustosica Barbara Vujanović ovako je pisala o zagebačkoj izložbi.

Osnovna motivacija njegova iskaza jest konstantna težnja za razumijevanjem i aktivnim reagiranjem na okolnosti koje mu uvjetuju egzistenciju. Jedna od njih je primjerice sveopća prenatrpanost svakodnevice otpacima, predmetima koji se gomilaju čak neovisno o osobnom posezanju za njima ili njihovoj potrošnosti. Pomahnitala hiperproduktivnost potrošačkoga društva generira i besmislene količine ambalaže, često načinjene od plastike i sličnih materijala čije gomilanje doprinosi lokalnom i planetarnom zagađivanju. Lunar se stoga svjesno odlučuje za proizvode upakirane u ekološki prihvatljivu ambalažu u kojoj pronalazi poticaj davanja estetske, ali i etičke dimenzije. Ostvaruje ih crtanjem i slikanjem po iskorištenim odbačenim objektima, pakiranjima od hrane, tkaninama, kanticama od sprejeva, kartonskim tanjurima, kutijama, omotima i inim ostacima.

S obzirom da je Maribor udaljen od Zagreba manje od 120 kilometara, vikend pred prvi dan proljeća idelan je za kratki izlet i punjenje baterija. Izložba će biti otvorena od 17.3. do 6. svibnja 2023.

Foto: Galerija VN

Učitati još
Zatvori