Starost je privilegija: Novi spot Ide Prester o kojem se ne prestaje pričati
Starost je privilegija: Novi spot Ide Prester o kojem se ne prestaje pričati

Starost je privilegija: Novi spot Ide Prester
o kojem se ne prestaje pričati

Živimo u doba nezdrave paranoje od starosti. U panici smo od bora, lažemo o godinama, a stariji ljudi su u tom svijetu terora mladosti zanemareni i nevidljivi. Pogotovo žene. Upravo vođena time, žena, majka i jedna od najuspješnijih regionalnih pop glazbenica, Ida Prester i ovog puta novom pjesmom i spotom progovara u ime svih. Tema? Starost. Točnije – godine.

Dosljedna sebi i svom mikrokozmosu u kojem očito lebde prave vrijednosti i realne stvari, Ida Prester uvijek pusti glas za sebe i one kojima je taj glas neophodan. Kakav je život u 70-ima? Sumoran, jednoličan i bez bita? Idina nova pjesma i spot – pokazuje suprotno. U nastavku donosimo sve o novom spotu, kao i pjesmu koju morate poslušati!

Ida Prester
Ida Prester

Starost je privilegija

Ako je sudeći prema novom spotu Ide Prester, život u 70-ima je pun boja, vibrantan, poželjan, na trenutke čak i zarazan. To je za nju život – u svim godinama. I ovo nije prvi put da javno istupa i govori na temu godina i generalno položaja žena. Ona je taj ženski glas koji kroz igru, zabavu i umjetnost, na kraju podvuče ono najvažnije.

Htjela sam pokazati kako divan i ispunjujuć može biti život u starijoj dobi. Starost nije sramota, već privilegija. Nadam se da će moj 70. rođendan izgledati kao onaj opisan u pjesmi, kaže Ida.

Ida Prester
Ida Prester
Ida Prester
Ida Prester

We don’t give up, we step up

Snažnu poruku šalje tekstom i glazbom za pjesmu “70”, koju je napisala sama, dok joj je u aranžmanu pomogao njen dugogodišnji suradnik Matej Končan. Ipak, ono što daje posebnu draž cijeloj priči je što u spotu glume isključivo žene od 60 i više godina. Tražila sam gospođe s iskrom u očima i pune životne strasti, istaknula je Ida.

U ulogama je poznata manekenka Zvona Vučković, influencerica Jadranka Olivari Jirsak, glumica Ksenija Marinković, glumac Borko Perić, zagrebačka street style ikona Đurđa Anotolović, dizajnerica interijera Lila Jurić i brojne druge. Režiju spota potpisuje Hani Domazet, dok je Urh Pirc ovoga puta u ulozi snimatelja.

Tražila sam gospođe s iskrom u očima i pune životne strasti

Ida Prester

Ida Prester

Njen svijet je igra

Kako su gotovo svi spotovi Ide Prester vizualna igra, logično je bilo da će nastaviti u tom stilu. Ovoga puta dominantan je utjecaj retro estetike uz pokoji vintage trenutak koji i ona sama rado nosi i živi. Genijalne kampanjske fotografije Marine Uzelac poručuju puno boja, sklop različitih printova i ono najvažnije dobru zabavu. A da zaista nikad nije kasno, te da je vrijeme relativan pojam, govori i činjenica da je Ida za potrebe spota prvi put zavrtjela hulahop.

Ja sam se zainatila vrtjeti hulahop u spotu, da budem kao Grace Jones, koju i spominjem u pjesmi. Ispostavilo se da je puno teže vrtjeti hulahop nego što sam mislila! Vježbala sam tri tjedna uzastopno kako bih ga uspjela pokrenuti, dodala je Ida.

Poslušajte pjesmu “70” i pogledajte spot u nastavku na njenom službenom YouTube kanalu.

Ida Prester
Ida Prester

Foto: Marina Uzelac

Učitati još
Zatvori