Klizalište hrvatskog brenda Ice Wonderland u dvorištu Cristiana Ronalda
Klizalište hrvatskog brenda Ice Wonderland u dvorištu Cristiana Ronalda

Klizalište hrvatskog brenda Ice Wonderland
u dvorištu Cristiana Ronalda

Pred blagdane iz Madrida nam stiže jedna sjajna hrvatska poduzetnička priča. Klizalište hrvatskoga brenda Ice Wonderland, smjestilo se, ni manje ni više nego u dvorište najpopularnijeg svjetskog nogometaša Cristiana Ronalda.

 

Georgina Rodriguez, partnerica najpoznatijeg nogometaša svijeta Cristiana Ronalda, podijelila je na svom Instagramu video obiteljske zabave na privatnom klizalištu ispred njihove kuće u Madridu. Video na kojem se vidi kako cijela obitelj uživa u zimskim radostima izgleda kao iz prave zimske bajke, vrlo je brzo postao viralni hit, kao i onaj na kojem Georginina i Ronaldova kćerka Alana Martina slavi svoj 6. rođendan zabavljajući se s obitelji i prijateljima uz preslatke prve klizačke pokrete. Tako su milijuni ljudi popratili i nogometaševu vožnju na ledenom triciklu, kao i klizačke utrke njihovih sinova. A kako i ne bi kad samo Georginu prati preko 53 milijuna pratitelja diljem svijeta. Priču o ugodnoj suradnji s Georginom opisala nam je Rahela Bošnjak, project managerica brenda Ice Wonderland Exclusive, u kratkom intervjuu.

Rahela Bošnjak, fotograf Sanja Jagatić (2)
Rahela Bošnjak, foto: Sanja Jagatić

Klizalište čija je snimka obišla cijeli svijet proizvod je hrvatskog brenda Ice Wonderland iza koje stoje uspješni poduzetnici Rahela i Natko Bošnjak koji već više od 10 godina uz slogan Delivering Winter Joy svoja klizališta postavljaju diljem Europe. Njihova ekskluzivna klizališta za privatne korisnike pravi su zimski raj za one koji vole privatan luksuz i zabavu u krugu svojih prijatelja i obitelji. Tako Ice Wonderland Exclusive klizališta najčešće odabiru javne osobe koje privatno žele uživati u blagdanskoj ledenoj čaroliji. Upravo to ova tvrtka nudi svojim ekskluzivnim klijentima – uživanje u luksuznoj zimskoj zabavi, klizalištu na na privatnoj lokaciji, organizaciji druženja uz light show, glazbu, predstave na ledu, privatne škole klizanja i stvaranju uspomena koje traju cijeli život – uz najveći luksuz poznatih osoba današnjice koji nema cijene – privatnost i  ugodno provedeno vrijeme sa obitelji i prijateljima.

  • Vaša klizališta doista putuju diljem svijeta. Koliko je logistički zahtjevno baviti se ovim poslom?

Najveći izazov ovog posla izrade, distribucije i postavljanja klizališta je logistika, s obzirom na to da postavljanja klizališta kreću u gotovo isto vrijeme prije adventa na svim lokacijama. Klizališta najviše postavljamo u Europi, ali moguće ih je dostaviti u bilo koji dio svijeta. Kroz godine iskustva razradili smo odličnu logističku mrežu i poslovne procese tako da možemo pokriti cijelu sezonu i s klizalištima na brojnim disperziranim lokacijama.

ice-wonderland1
Rahela i Georgina

Uz logistiku najveći izazovi sigurno su temperatura i vremenski uvjeti na koje ne možemo utjecati. Primjerice u Madridu pri postavljanju privatnog klizališta za Georginu Rodriguez, temperature su tijekom dana znale biti i do 20 stupnjeva, pa je zaista bilo izazovno na toj temperaturi dobiti čvršći sloj leda. Međutim, po noći se temperatura spušta, pa na takvim lokacijama led najčešće radimo noću, a tijekom dana i najviših temperatura ga prekrivamo specijalnom aluminijskom folijom. Također vjetar i obilne kiše ako se dogode tijekom same montaže nam baš ne idu prilog jer značajno otežavaju i produljuju vrijeme montaže.

Unatoč svim izazovima i zahtjevnostima posla, finalni produkt uvijek je uspješan, jer je glavni zadatak uvijek – omogućiti zabavu, nezaboravne trenutke na ledu i osmjehe na licima naših klizača, a to je ono u čemu uspijevamo već više od 10 godina.

Klizalište Hvar
  • Kako ste uopće došli na ideju baviti se ovim poslom?

Prije nego što je krenuo u poduzetničke vode, moj suprug Natko radio je na različitim sportskim natjecanjima i događanjima uključujući i ona na klizalištima. Uvidjevši potrebu i mogućnost za proširenjem ponude, te s porastom trenda klizališta na zimskim događanjima otvorio se prostor na tržištu, mi smo tu priliku prepoznali i krenuli. Također prije dvije godine otvorili smo svoj logistički centar i cijelu proizvodnju centralizirali u Hrvatsku. Tako su sad sva naša klizališta domaće proizvodnje. Svake godine proširivali smo svoju ponudu, širili se lokacijski prvo na cijelu Hrvatsku, pa regiju, pa Europu i sad evo, dostavljamo gdje treba. Također krenuli smo raditi sve veća klizališta, zahtjevnije ledene parkove i evo zadnje smo unazad par godina razvili našu uslugu ekskluzivnih privatnih klizališta, kojima je sve veća potražnja.

ice-wonderland4
Rahela i Natko Bošnjak
IW klizalište
  • Kako je bilo raditi s Georginom Rodriguez, partnericom Christiana Ronalda?

Georgina je svjetska zvijezda i za nju je poznato da predvodi svjetske trendove. Imati privatno klizalište rezervirano za obitelj i prijatelje bila je njezina velika želja i drago nam je da smo je upravo mi ostvarili. Ona je organizirala zimsku zabavu za 6. rođendan kćerke Alane Martine na kojem su ugostili prijatelje i obitelj.

Georgina i njezin stručni tim izuzetno su profesionalni i cijela naša suradnja je bila iznimno ugodna i na vrlo visokom nivou. U tih nekoliko dana koliko smo proveli zajedno pokazala izuzetno brižnom osobom, te joj je glavni cilj bio osigurati zabavu u kojoj će u privatnosti uživati cijela obitelj i njihovi prijatelji. Osigurala je i blagdansku hranu za cijelu ekipu, churrosi su bili izvanredni, a pokazala se i kao odlična klizačica, a sve to možete vidjeti i u njezinom objavljenom videu. Cijelo društvo bilo je oduševljeno našom maskotom pingvina koji je zabavljao djecu kao i dodatnim spravama za zabavu na ledu. Jedini poseban zahtjev bilo je očuvati travnjak na imanju ispred kuće u Madridu gdje smo postavljali klizalište.

  • Inače radite s velikim klijentima, ali sve prođe ispod medijskog radara zbog želje klijenata. Kakve su vam te suradnje, jesu li takvi klijenti i jako zahtjevni klijenti?

Mi već nekoliko godina radimo na ekskluzivnom proizvodu privatnih klizališta pod brendom Ice Wonderland koji je u vlasništvu tvrtke NB 7 Industry. S obzirom na to da su naši klijenti za ovaj proizvod osobe visoke platežne moći koje čuvaju svoju privatnost, sve naše suradnje se ostvaruju putem preporuka poštujući njihovu privatnost te njih nikada ne komuniciramo javno. Imali smo već angažmana vezanih uz privatna klizališta, ali suradnja s Georginom je ipak broj 1.
Što se tiče naših klijenata, još uvijek su većina naših klijenata privatne tvrtke (hoteli, resorti, skijališta) koje organiziraju manifestacije poput Advenata ii drugih zimskih događanja, a na nekim projektima izravno surađujemo i s gradovima koji imaju Advente u svojoj organizaciji. Privatni klijenti nisu ništa zahtjevniji od onih drugih, poslovnih. Zapravo, vrlo dobro znaju što žele i što ne žele. Tako da uz dobar i detaljan početni dogovor i briefing, vrlo brzo kliknemo i ne prođe dugo do početka pripreme i realizacije projekta.

  • Sada je vaše doba, zimsko doba, kakvi su projekti i planovi u pripremi za naredne mjesece?

Upravo u ovo vrijeme montiramo klizališta brojnim lokacijama, što nas veoma veseli. Jer kako i naš slogan “Delivering winter joy” kaže, jedva čekamo vidjeti tu zimsku radost na licima brojnih klizača na raznolikim klizalištima i ledenim parkovima. Tako će se na Ice Wonderland klizalištima ove godine prije svega klizati u Hrvatskoj i regiji na brojnim lokacijama, od Dubrovnika, Dalmacije do Istre, Zagreba i kontinentalne Hrvatske, Mostara, Sarajeva… Također neka klizališta su već postavljena u Londonu i Madridu a tu su i brojni drugi adventi, terase i dvorišta ekskluzivnih hotela, shopping centara a i poneko privatno klizalište. Trenutno je najzanimljiviji jedan tematski festival Fairytale Christmas in New York – koji se održava u Sofiji u Bugarskoj koji organizira i izrađuje jedan filmski studio. Oni za potrebe tog događanja izgrade ulice New Yorka koje toliko realno izgledaju da evo mi jedva čekamo finalne fotke klizališta iz božićne priče iz “New Yorka”.

Foto: Instagram, PR

Učitati još
Zatvori