Danas počinje prvi od pet humanitarnih cooking duela u sklopu Adventa na Europskom trgu
Danas počinje prvi od pet humanitarnih cooking duela u sklopu Adventa na Europskom trgu

Danas počinje prvi od pet humanitarnih cooking duela u sklopu Adventa na Europskom trgu

Nakon prepunog otvorenja Adventa u subotu i prave navijačke atmosfere u nedjelju, na Europskom trgu ovog tjedna posjetitelje očekuje puno dobre muzike, humanitarni kulinarski dvoboj, navijačka zona za utakmicu s Belgijom i najbolji tulum za vikend na otvorenom.

Danas počinje cooking duel

Prvi od pet humanitarnih Diners Club Cooking Duela očekuje nas danas od 16 sati. Kuhat će chef zagrebačkog Pojoda Nautic Cluba i bogatog inozemnog iskustva Christian Kiki Misirača s jedne strane i Pepi Jogarde, jedan od omiljenih zagrebačkih DJ-eva s druge strane.  Poznato je, da je chef Kiki stvarao gastro trendove, kuhao u najrazvikanijim kuhinjama New Yorka, za niz naših predsjednika i sudjelovao u brojnim kulinarskim emisijama. Manje je poznato da Pepi osim dugogodišnje glazbene karijere, voli kuhati, sadi svoju hranu, ima vlastite vinograde i profesionalno proizvodi pjenušavo vino. Chef Kiki za posjetitelje i žiri pripremiti će polpete od hobotnice, dok će Pepi kuhati žgvacet sa orecchiettama.

Cjelokupni iznos od prodanih porcija skuhanih u ovom duelu darovat će se Udruzi UNUO koja omogućuje ugostiteljsko obrazovanje osobama s invaliditetom. U donaciji udruzi će dodatnim iznosom sudjelovati i Erste Card Club, čijoj će se humanitarnoj inicijativi Dine for Change, pridružiti chefovi, sudionici ovog duela koji u tu svrhu daruju svoj honorar.

Diners Club Cooking Dueli nastavit će se potom svaki četvrtak popodne od 16 sati, a prikupljat će se sredstva za UNUO, tj. za kupnju gastro kamiona s kojim bi UNUOvci imali mogućnost obići 27 država članica EU, vratiti se s 54 europska polufinalista i organizirati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se održati u Zagrebu. Program će moderirati Sandra Rončević, kuharica i autorica gastro bloga “O slanom i slatkom.”, a osim plesanja i kuhanja, zanimljivi pokloni očekuju i posjetitelje koji prvi podrže ovu humanitarnu akciju.

Najbolji tulum u gradu kroz cijeli tjedan

Glazbeni program na EU trgu nastavlja se svaki dan, na omiljenom plesnom open-airu u centru. Stari i novi plesni ritmovi disca, housea, funka, soula pa čak i polke te nastupi dobro znanih zagrebačkih DJ imena. Kroz tjedan su za glazbu zaduženi D-Gree i Hrwo E, u srijedu nakon kulinarskog dvoboja Pepi Jogarde predstavlja Polka night, dok u četvrtak nakon utakmice atmosferu preuzima DJ Bizzo. 

Vikend počinje u petak kad plesne ritmove biraju Tomo Ricov i Vedran Rako, subota predstavlja domaću vrlo uspješnu etiketu Imogen Recordings tj. vodeće snage underground disko i house scene, te vlasnike i producente Imogena; Iliju Rudmana i Antonia Zuzu. Tjedan zatvra DJ Zak u nedjelju od 16.30 sati. 

Navijačka zona

U četvrtak zajednički na velikom ekranu navija se za reprezentaciju u utakmici Hrvatska-Belgija u sklopu SP-a. Navijačka zona bit će otvorena već od 16 sati i očekuje se jednaka euforija kao na prethodnom organiziranom gledanju na EU trgu. 

Gastro ponuda, pokloni i suveniri

Europski trg mjesto je susreta i upoznavanja blagdanskih tradicija iz cijelog svijeta. Naši ugostitelji pripremaju domaće okuse poput sarme, kobasica od divljači i bunceka sa zeljem u klasičnom obliku, ali i u kombinaciji s bao bunsima. Sočni burgeri, posebno ljuti Chuck Norris i nešto manje ljuti Bruce Lee hot dogovi napravit će dobru podlogu za hladne dane, a carski drobljenac podsjetiti nas na djetinjstvo. Grijat će nas specijalni topli kokteli, punchevi i likeri s mirisom blagdana.

Za desert u najmanju ruku očekujte omiljene fritule, vafle, palačinke, španjolske churrose i austrijske germknedle. U vege ponudi na UNUO kućici potražite Ljubavni rižoto s tartufima,  te bezglutensku zlevku s čokoladom. Podržavamo i male obrtnike koji čine okosnicu grada Zagreba kao i OPG-ove pa na EU trgu imate mogućnost odabrati božićne i zagrebačke suvenire te kupiti zanimljive handmade poklone i proizvode malih proizvođača.

Radnim danom na EU Adventu se možete zabavljati se od 12-23 sata, petkom i subotom već od 10-00 sati, dok će za Badnjak i Silvestrovo slavlje produljiti do 2 sata iza ponoći. Na Novu godinu slavlje se nastavlja od 17 sati. Dodatne informacije pronađite na IG i FB stranici EU Adventa.

Učitati još
Zatvori