Lansirana društvena igra “Menopauza” za podizanje svijesti o više od 40 simptoma menopauze
Lansirana društvena igra “Menopauza” za podizanje svijesti o više od 40 simptoma menopauze

Lansirana društvena igra “Menopauza” za podizanje svijesti o više od 40 simptoma menopauze

Zaboravite Čovječe ne ljuti se ili Monopoly. Društvena igra godine koju trebate igrati  govori o menopauzi. Prvi put, preko 40 simptoma menopauze čini osnovu jedinstvene društvene igre koja potiče na razmišljanje. Društvenu igru Menopauza osmislio je brend za žensko intimno zdravlje INTIMINA u suradnji s ginekologinjom dr. Susannom Unsworth kako bi se potaknuli razgovori o menopauzi i razbili tabui povezani s ovim osjetljivim životnim razdobljem žena.

Figurice u obliku maternice

Društvena igra za sve uzraste potaknut će igrače da odgovaraju na pitanja o menopauzi kako bi završili igru i došli do cilja. Koristeći figurice u obliku maternice, igrači se mogu naizmjenično kretati po ploči za igru, koja pokazuje promjene u razini estrogena tijekom menopauze. Kartice s pitanjima referiraju se na različite simptome, te daju odgovore i objašnjenja koji omogućavaju igračima da uče kroz igru. Ova društvena igra inspirirana je novim istraživanjem koje pokazuje da više od jedne od deset (12%) odraslih osoba nije sigurno da zna što je menopauza. Kada su u pitanju samo muškarci, taj broj je skočio na gotovo jedan od pet (17%) osoba. Dodatno, više od trećine (34%) ispitanika reklo je da nisu sigurni znaju li što je perimenopauza.

Podrška na svim razinama

Dokazano je da osobe koje prolaze kroz menopauzu trebaju više podrške na radnom mjestu. Više od dvije trećine (68%) ispitanika u anketi brenda INTIMINA složilo se da bi ljudi trebali imati edukaciju o menopauzi kako bi se potaknula osjetljivost i razumijevanje na poslu. Upravo zbog toga se INTIMINA udružila s udrugom PositivePause koja na besplatnoj platformi pruža informacije o menopauzi kao i dinamičnu online obuku na radnom mjestu. PositivePause će koristiti društvenu igru Menopauza ​​u nadolazećim treninzima i događajima.

Dr. Susanna Unsworth, ginekologinja brenda INTIMINA dodaje: ‘’Postoji mnogo nerazumijevanja o menopauzi i njezinim simptomima kod muškaraca i kod žena. Drago mi je što je INTIMINA kreirala društvenu igru Menopauza ​​kao način podizanja svijesti o nevjerojatno zanemarenom i pogrešno shvaćenom životnom procesu. Zato se veselim novim razgovorima o menopauzi u budućnosti.”

Foto: PR

Učitati još
Zatvori