DIY Citronela plutajuće svijeće savršene su za odbijanje komaraca
DIY Citronela plutajuće svijeće savršene su za odbijanje komaraca

DIY Citronela plutajuće svijeće
savršene su za odbijanje komaraca

S ljetom je počela i sezona komaraca što može biti itekako naporno za naša druženja na otvorenom. Uz razne repelente, biljke koje ih tjeraju, spirale i brojne druge načine kako otjerati ove dosadne krvopije učinkovito rješenje su i DIY citronela svijeće. Možete ih napraviti vrlo jednostavno uz nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće ili koje vrlo lako možete nabaviti.

Citronela svijeće za odbijanje komaraca

Citronela svijeće su odličan prirodni način da se zaštitite od komaraca. Lako ih je napraviti kod kuće s nekoliko osnovnih sastojaka. Možete koristiti ružmarin, komade svježeg limuna ili limete, eterično ulje citronele, staklenke, svijeće koje plutaju na vodi ili obične lučice koje ćete izvaditi iz posudica, ali i fitilje koje možete kupiti u brojnim hobby i DIY dućanima. Naravno možete se i sami poigrati voskom pa napraviti svoje svijeće, no to je već level pro. Mi ćemo krenuti od ovog jednostavnijeg koji osim što ima super funkciju izgledaju savršeno kao detalj u interijerima i eksterijerima.

Plutajuće svijeće u staklenkama

Postoji nekoliko načina na koji možete izraditi svoje plutajuće svijeće koje će vam biti glavni saveznik u borbi protiv komaraca. Uzmite staklenke različitih veličina, dobro ih operite i posušite. Što veće staklenke uzmete imat će bolji vizualni efekt. Unutra ćete postaviti kriške limuna, ružmarina, lavande, jorgovana i drugog bilja, ovisno o veličini staklenke i izgledu koji želite postići. Zatim ulijevate vodu i eterična ulja.

Eterična ulja koja odbijaju komarce

Glavni sastojak u vašoj čaši (staklenki), tj.budućoj svijeći bit će eterična ulja koja odbijaju komarce. Ona koja su se pokazala najučinkovitijima su citronela, eukaliptus, lavanda, pepermint, čajevac, bosiljak i ružmarin. Nakapajte nekoliko kapi u staklenku ili čašu u koju ste u prethodno stavili limune, ružmarin, cvijeće i vodu. Na kraju ubacite svijeću i zapalite ju. Super je Što možete kombinirati nekoliko različitih eteričnih ulja, ali i koristiti svako zasebno. Ovisno o tome koji miris preferirate. I to je manje više to. Na vama je da odaberete koliko ružmarina ili limuna želite staviti u staklenku, kao i kakvu svijeću ili fitilj želite. U svakom slučaju ovaj life hack bi vam trebao pomoći da vaše ljetne večeri provedete u ugodnom društvu bez iritantnog zujanja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori