Božićno drvce u tegli i kako se o njemu brinuti 
Božićno drvce u tegli i kako se o njemu brinuti 

Božićno drvce u tegli i kako se
o njemu brinuti 

Božić je pred vratima i krajnji je čas da bavite božićno drvce ako to još niste učinili. Ideja dosita ima mnogo, od velikih i raskošnih rezanih jelki, preko plastični pas ve do raznih DIY rješenja – važno je samo odabrati ono koje najbolje odgovara vašem stilu. Ako ste pak pobornik tog prirodnog mirisa kakav u stan može donijeti samo živo drvce mogli biste ove godine razmisliti o božićnom drvcu u tegli. Kako se o njemu brinuti, gdje ga zasaditi ili kako da s vama dočeka iduće blagdane – pročitajte u nastavku. 

Božićno drvce u tegli 

Božićno drvce u tegli sada možemo pronaći u svakom rasadniku, ali i na punktovima u gradu gdje se borovi prodaju. Smreka, bor, jela, samo su neki koji se mogu naći kao centralna biljka ovih blagdana u vašem domu. Cijene im se kreću od 50 kuna nadalje, ovisno o veličini i raskošnosti grana. Pravi bor definitivno je više eko rješenje i probudit će u vama još veću empatiju za drvca, jer ponekad prizori napuštenih odrezanih jelki na ulicama, tek nekoliko dana nakon Božića mogu izgledati doista tužno. 

Kako se brinuti o bžićnom drvcu u tegli?

Borovi, jelke ili smreke ne vole suh zrak, ali njega je pogotovo zimi teško izbjeći. Ono najbolje što možete napraviti je postupno ga naviknuti na visoke temperature tako što ćete ga koji dan ostaviti u hodniku ili nekoj hladnijoj prostoriji. Kada jednom uđe u stan, ako je moguće, odmaknite ga od izvora topline. Bor je potrebno redovno zalijevati kao i svaku biljku, a prskanje iglica ne može odmoći. 

Idealan za obitelj 

Božićno drvce u tegli idealno je jer ispušta jako malo iglica, pa je pritom i čišćenje svedeno na minimum. Ono je zbog svoje posude sa zemljom i vrlo stabilno pa ne morate strahovati da će ga djeca ili kućni ljubimci prevrnuti. Što je drvce manje imat će veće šanse preživjeti u vašem toplom boravku. Nakon blagdana vaše drvce zasadite u vrt. Ako budete te sreće sljedeće godine možda ćete moći okititi novu biljku na otvorenom. 

Učitati još
Zatvori