Bare Minimum Monday: Trend koji se šefovima neće svidjeti, a mogao bi vas spasiti od izgaranja
Bare Minimum Monday: Trend koji se šefovima neće svidjeti, a mogao bi vas spasiti od izgaranja

Bare Minimum Monday: Trend koji se šefovima neće svidjeti, a mogao bi vas spasiti od izgaranja

Svi dobro poznajemo onaj osjećaj kada u nedjelju navečer, svjesni radnog tjedna pred nama, krećemo uzgajati anksiozne osjećaje u vezi svih obaveza i posla koji nas čeka počevši od ponedjeljka. Jasno je da ne razmišljamo o tome samo mi i da je već netko negdje u svijetu pokrenuo pokret koji to olakšava – zove se Bare Minimum Monday.

Svakodnevni stres uzrokovan poslom

U posljednje vrijeme, ljudi diljem svijeta traže načine kako pojednostaviti svoje živote i pronaći ravnotežu između napornih radnih tjedana i osobnog blagostanja. U tu svrhu, neki entuzijasti su započeli pokret koji nazivaju “Bare Minimum Monday” (jednostavni ponedjeljak, ponedjeljak u kojem je trud sveden na minimum dovoljan da se obaveze odrade). Ovaj koncept naglašava važnost smanjenja stresa i fokusa na osnovne aspekte života, osobito na početku radnog tjedna.

Bare Minimum Monday

“Bare Minimum Monday” potiče nas da se fokusiramo  na temeljne zadatke i aktivnosti, eliminirajući suvišne elemente koji često uzrokuju stres i napetost. Ideja je jednostavna: smanjite svoje obveze na najosnovnije, dopuštajući si miran početak tjedna. Ovaj trend naglašava važnost samopomoći i brige o vlastitom mentalnom zdravlju. Smanjenje broja obaveza i distanciranje od stalnog tempa modernog života može vam pomoći da pronađete unutarnji mir i snagu za suočavanje s izazovima koje nosi tjedan pred vama.

Kako prakticirati Bare Minimum Monday, a ipak izvršiti sve obaveze?

Fokusirajte se na ključne zadatke na poslu i izbjegavajte preopterećivanje nepotrebnim sastancima ili zadacima. Sve što može čekati, a da ne utječe na kvalitetu posla raspodijelite na druge dane. Smanjite vrijeme provedeno na elektroničkim uređajima. Ograničite pristup društvenim mrežama i e-pošti kako biste stvorili prostor za odmor, a njega provedite kvalitetno. Šetnje, čitanje, vježbe disanja, pa i kuhanje i čišćenje ako vas veseli i opušta. Važno je da slušate sebe i da sam početak tjedna prođe što bezbolnije. Sretno.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori