5 audio knjiga koje će vam pomoći da pobijedite postsummer blues
5 audio knjiga koje će vam pomoći da pobijedite postsummer blues

5 audio knjiga koje će vam pomoći da
pobijedite postsummer blues

Godišnji odmori su gotovi, škola je počela, a pripreme za jesen su pred vratima. Možemo zaboraviti na odmaranje na plažama, izležavanje uz more, ljetni povjetarac i sol u kosi. Vrijeme je da se vratimo u uobičajeni bioritam i vlastite rutine. Ponekad to može biti puno teže nego što se čini i to je sasvim normalno. I um i tijelo navikli su se na neke druge postavke no sada je ipak vrijeme da ih vratimo na početne. Ako vam se praznici, putovanja i razne druge uživancije sada čine dalje nego ikad pripremili smo za vas izbor 5 audio knjiga koje će vam pomoći da pobjedite postsummer blues, putujete iako ne putujete, shvatite da uvijek može gore i da se nasmijete čak i kada vam nije do smijeha.

audio knjige

We Love Anderson Cooper: Short Stories, R.L. Maizes

Krenite na putovanje u New York City, Miami Beach, Jersey Shore i planine Colorada s mudrim i smiješnim pričama iz debitantske zbirke R.L. Maizesa We Love Anderson Cooper. Naslov proizlazi iz dijaloga u uvodnoj priči, nakon što plan gay tinejdžera da se outa na svojoj bar mitzvi ne ide po planu. Nadao se da će njegov govor dovesti do viralnog videa, ali vodi samo do neugodne vožnje kući, a njegovi roditelji su povrijeđeni što im nije rekao.

audio knjige 1

Chaos: Charles Manson, the CIA, and the Secret History of the Sixties, Tom O’Neill

Malo je autora koji će napraviti toliko kilometara za knjigu kao Tom O’Neill, koji je dobio zadatak da piše o obitelji Manson na 30. godišnjicu ubojstava za koja su osuđeni. Nakon 20 godina, stotina intervjua, pola milijuna dolara osobnog duga i otkazivanja njegovog prvobitnog ugovora o knjizi, O’Neill donosi činjenice važne za preispitivanje ovog slučaja.

audio knjige 2

Cloud Atlas, David Mitchell

Nema sumnje da je Cloud Atlas teška knjiga, ali ljepota audioknjiga je u tome što čitanje takvih romana čine lakšim. Cloud Atlas proteže se kroz nekoliko stoljeća i ispričan je iz perspektive šest međusobno povezanih likova. Tonski pomak od cvjetne proze 19. stoljeća do neshvatljivo pojednostavljenog posljednjeg poglavlja lijepo pristaje audio obliku. Najbolje je što svaku priču čita drugi pripovjedač, čime knjiga oživljava bolje nego što bi ikada mogla polarizirajuća filmska adaptacija romana.

How to Be a Woman, Caitlin Moran

Ako ste žena, trebali ste već pročitati ovu knjigu, ali ako ni sada nemate vremena da ju pročitate, prepustite Caitlin Moran da to učini umjesto vas. Njezin nezgrapni, autobiografski prikaz bavi se uklanjanjem dlačica, debljanjem, uskim hlačama i sličnim tako da ćete se jedne minute zgrčiti, a sljedeće nasmijati.

audio knjiga 4

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Douglas Adams

BBC-jeve radijske adaptacije originalnih komedija Douglasa Adamsa legendarne su i svih šest serija—po jedna za svaku knjigu—dostupno je za kupnju. Svaki s od oko dva i pol do tri sata, zajedno s briljantnom glazbom, zvučnim efektima i punom glumačkom postavom, savršen su način da uživate u avanturama posljednjeg preživjelog čovjeka sa Zemlje i njegovog izvanzemaljskog prijatelja putem slušalica. Ako biste radije doživjeli knjige u cijelosti, svih šest je također dostupno s pripovjedanjima Stephena Fryja i Martina Freemana, koji su glumili Arthura Denta u filmskoj adaptaciji.

audio knjiga 5
Učitati još
Zatvori