Zimska “capsule” garderoba za minimalistice

Zimska “capsule”
garderoba za minimalistice

Zakoračili smo u  hladniji dio jeseni što znači da nam se približavaju i najhladniji dani u godini. Iako nas od kalendarskog početka zime dijele gotovo dva mjeseca, niske temperature njezin početak u našim ormarima obilježit će mnogo radnije. Ljubiteljice minimalizma koje svoju sezonsku garderobu grade oko capsule koncepta ili slične ideje o što manjem broju što svestranijih komada koji donose maksimalan broj kombicijana, karakterističnu jednostavnost i neutralnu paletu zadržati će i unutar zimske sezone.

Za minimalistice, promjena jesenskog ormara u zimski donosi tek dodatni sloj topline i nekoliko novih komada. Iako u teoriji zvuči jednostavno, kada govorimo o godišnjem dobu u kojem slojevito odijevanje nije stilski izbor već nužnost, minimalistički pristup i limitirani broj komada unutar ormara mogu predstavljati malu prepreku, ali ne moraju biti problem. Odabir palete boja i smjelo kombiniranje ono je što će vam omogućiti da maksimalno iskoristite svoju minimalnu garderobu.

Objavu dijeli Figtny (@figtny)

Početak minimalizma, kad govorimo o odjeći, leži u neutralnim bojama, klasičnim i svevremenskim komadima i naglasku na kvaliteti. Nakon što iz jesenske garderobe izvučete i pospremite sve komade koji će ipak morati pričekati toplije dane, trebat će vam tek nekoliko toplih stvari da bi unutar svog ormara stvorili savršenu zimsku minimalističku modnu priču. Kako bi vaša zimska minimalistička garderoba u sebi imala sve za preživljavanje niskih temperatura u stilu, u nastavku smo istaknuli nekoliko nezaobilaznih komada i trendova zimskog ormara inspiriranog minimalizmom.

JEDAN SAVRŠENI KAPUT

Kaput je nezaobilazan komad unutar svake zimske garderobe. Čak i ako svoju zimsku garderobu gradite oko capsule koncepta i određenog broja komada, jedno mjesto ostavite rezervirano za zimski kaput. Odabir savršenog kaputa jedan je od najzahtjevnijih zadataka u stvaranju zimske garderobe. Odabir palete za zimsku garderobu i boje koja će se odlično slagati sa svakim komadom iz vašeg zimskog ormara uvelike će vam olakšati i odabir samog kaputa. Minimalisti će najčešće težiti crnoj, sivoj, bež ili boji devine dlake, a kao trendi silueta ove se sezone nameće elegantan dugi kaput.

NEUTRALNO PLETIVO

Jednako nezaobilazno poput kaputa, toplo pletivo je savršeni zimski komad koji spaja praktičnu dozu topline i efektnu teksturu i siluetu za svaku slojevitu kombinaciju. Jedan oversized džemper, jedna fina dolčevita od tanjeg pletiva, jedan kardigan, jedan džemper u boji i jedna džemper haljina bit će dovoljni da minimalnim brojem pletenih komada ostvarite raznolikost modela i kombinacija.

STATEMENT KOMAD U NEUTRALNOJ BOJI

Jednostavne linije i siluete obožavat će decentne detalje koji će komad poput jednostavnog crnog džempera ili bijele košulje pretvoriti u statement komad s naglašenim svestranim karakterom. Ove sezone okovratnik košulje zamijenite pussy bow kragnom, a jednostavnoj silueti haljine ili pletiva dodajte dinamičnost i volumen popularnih volana ili decentan sedefasti sjaj bisera.

POSLOVNE HLAČE

Niske temperature u zimskoj sezoni natjerat će nas da iz ormara češće izvučemo jedan od omiljenih parova hlača. Uz omiljeni par traperica, poslovne hlače različitih krojeva, boja i materijala ove će zime odigrati važnu ulogu unutar minimalističke zimske garderobe. Kao favoriti minimalistica istaknut će se hlače cigarette kroja, modeli s naglašenim paper bag strukom i jednostavni ravni model poslovnih hlača. Model koji spaja jednostavnost i najnovije trendove pronađite kao dio ne tako klasičnog pidžama odijela, odijela u kariranom uzorku ili onog obojenog jarkim bojama.

MINIMALISTIČKI MODELI U BOJI

Iako će neutralna paleta obilježiti još jednu zimsku sezonu unutar svakog minimalističkog ormara, komadi u jarkim bojama unijet će svježinu i razbiti monotoniju neutralnih modela. Kako bi izvukli maksimalan broj kombinacija iz upečatljivih modela u boji, birajte jednostavne krojeve i siluete koji će im donijeti potrebnu svestranost. Zimsku garderobu obojenu bijelom, sivom i crnom bojom savršeno će nadopuniti jarka žuta i crvena boja te raskošni tonovi dragog kamenja.

PARTY HALJINA ZA BLAGDANSKU SEZONU

Unutar svake zimske garderobe, pa tako i unutar one minimalističke, nezaobilazan komad bit će i elegantna party haljina za sve tulume koje donosi blagdanska sezona. Slip haljina još jednom će osvojiti party uniformu minimalistica, dok će se među novim trendovima istaknuti maxi silueta, metalik nijanse, točkasti uzorak i raskošni baršun.

MODNI DODACI U ZIMSKOM ORMARU

Minimalizam unutar ormara podrazumijeva jednaki pristup polici s nakitom, torbama i ostalim modnim dodacima. Ipak, istovremeno oni su onaj dio ormara za kojim ćemo, osobito u minimalističkom ormaru, često posegnuti kako bi kombinaciji dali novi izgled i izbjegli monotoniju minimalizma.

Crnom paru gležnjača, omiljenoj svakodnevnoj torbi i velikom šalu u neutralnim bojama, dodajte slične komade obojane vašom omiljenom jarkom bojom ili jednim od aktualnih trendova. Trendi par gležnjača u crvenoj boji bit će savršeni neočekivani odabir koji će se zadržati unutar minimalističke estetike.

Nijanse crvene istaknut će se kao savršeni odabir za zimsku torbu, dok će večernje kombinacije nadupiti male torbe sa zanimljivom teksturom poput brušene kože ili baršuna. Od nakita, hoop naušnice, dvije ili tri tanke ogrlice s decentnim privjescima različitih dužina koje možete nositi zajedno i zasebno, tanko prstenje i klasični sat bit će sve što će vam trebati.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori