Britanski brend koji je odgovor na Massimo Dutti

Britanski brend koji je odgovor
na Massimo Dutti

Između najpristupačnijih high street brendova i luksuznih modnih kuća čije si kreacije rijetki mogu priuštiti smjestili su se brendovi koji su stvorili neka nova pravila. Spoj promišljenih krojeva, kvalitetnih materijala i cijena koje su prelazile granice klasičnih high street iznosa, ali još uvijek donosile znatno pristupačniju alternativu vrtoglavim iznosima dizajnerskih komada je zaintrigirao mnoge. Uskoro, novi brendovi osvojili su mnogi svijet i postali favoriti u ormarima brojnih trendseterica.

Od Massima Duttija do španjolskog brenda Uterque i skandinavskog predvodnika Cosa, svaka kolekcija izazivala je oduševljenje i donosila onaj savršeni omjer između cijene i kvalitete. Iako smo za njihove komade morali odvojiti nekoliko novčića više, kvaliteta samih modela opravdala je svaki od njih. Među tom zavidnom grupom brendova smjestio se i britanski brend Whistles.

WHISTLES: BRITANSKI ODGOVOR NA TREND LUKSUZNIH HIGH STREET BRENDOVA

Brend Whistles su 1976. godine osnovali Lucille i Richard Lewin. Početak brend Whistles kakav poznajemo danas donosi siječanj 2008. godine kada vodstvo nad brendom preuzima Jane Shepherdson, bivša direktorica britanskog high street brenda Topshop. Sladunjave komade ubrzo su zamijenile klasične siluete, a uz promjenu estetike Shepherdson donosi promjene u duhu novog trenda luksuznih high street brendova.

Nekoliko kolekcija bilo je dovoljno da se Whistles istakne kao brend u kojem su mnogi pronalazi one savršene klasične, bezvremenske i luksuzne komade po pristupačnijim cijenama.

Whistles nije dao samo odgovor na novi trend luksuznih high street brendova, već i na potrebe i želje novog profila kupaca. Britanski brend svoje je mjesto pronašao u ormarima modnih insajdera, ali i svih modernih žena u potrazi za onim klasičnim komadima koji će prkositi vremenu i trendovima.

I dok mnogi još uvijek teže jednoj od dvije cjenovne krajnosti, novi tip kupca u potrazi je za onim modelima koji donose luksuz u kvaliteti i pristupačnost u cijeni, spoj koji je oduvijek bio prvi izbor većine britanskih kupaca.

Danas, Whistles je sinonim za modele koje krasi promišljeni dizajn, moderna estetika s klasičnim elementima te posvećenost detaljima i kvaliteti. Najnovije Whistles komade možete pronaći i naručiti na njihovoj službenoj stranici, ali i preko popularnog Asosa.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori