Ovo je ‘the adresa’ u Zagrebu za jedan od najpopularnijih modnih dodataka

Ovo je ‘the adresa’ u Zagrebu za jedan od najpopularnijih modnih dodataka

Ako su oči ogledalo duše, naočale su njihov savršeni okvir. Naočale su davno prešle granicu neuglednog pomagala za vid i pretvorile se u jedan od najefektnijih modnih dodataka koji, baš poput drugih modnih dodataka, iz sezone u sezonu mijenja svoj izgled, prilagođava se najnovijim i najpopularnijim trendovima i transformira se u statement detalj koji dodatno naglašava naš osobni stil, stav i karakter.

Koja je ‘the adresa’ za kupnju naočala? Oculto u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici potpuna je suprotnost uobičajenim prostorima optike; i to ne samo zbog velikog izbora najprestižnijih i najkvalitetnijih modela! Ova optika nastala je iz čiste strasti prema naočalama.

Važnost kulture nošenja naočala

Kada je svijet naočala u pitanju, mjesto koje već 16 godina njeguje posebnost, viskostiliziranu estetiku i zaokružen pristup je Oculto u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici. Mjesto je to gdje su savršeno isprepletene potrebe za naočalama s brendovima koji se izdvajaju svojom originalnošću i izvrsnošću te inovativnim dizajnom interijera samog prostora Oculta.

Inovativnost se primjećuje već pri pogledu na izlog, a uočljiva je pri svakom koraku, bez obzira je li riječ o kontroli vida, odabiru sunčanih naočala ili dioptrijskih leća i okvira. Ondje se doista osjeti važnost kulture nošenja naočala te svijest da naočale nisu samo potreba već dio identiteta i izražaja. Oculto je potpuna suprotnost uobičajenim prostorima optike. Napravljen je kao topao, intiman prostor, ugodan za boravak, u namjeri da privuče kupca na dulji boravak, odnosno istraživanje proizvoda i detalja.

Arhitektica Maša Foretić Doležal kod uređenja je koristila unikatne elemente, a time se željela pokazati neraskidiva veza jedinstvenog dizajna kako u uređenju prostora, tako i u odabiru brendova koji nalaze svoje mjesto na policama.

Ordinacija za najpreciziniju dioptriju

Jednako kao što je prodajni dio potpuna suprotnost uobičajenom uređenja optika, tako je i  ordinacija potpuna suprotnost uobičajenom uređenju ordinacija. Ručni rad, dizajn, toplina, udobnost i težnja da se kupcima pruži jedinstven pristup bile su glavne niti vodilje. Ordinacija je smještena u šarmantan dizajnerski prostor te je opremljena vrhunskom Zeiss opremom za refrakciju. Zeiss Visuscreen instrumenti čine subjektivnu refrakciju izuzetno točnom, preciznom i zanimljivom sa svrhom maksimalnog poboljšanja vida. Stručnost optometrista i vrhunska Zeiss oprema daju najbolju i najprecizniju dioptriju.

„The adresa“ najekskluzivnijih i nagrađivanih brendova

U 16 godina koliko Oculto postoji svakodnevno stižu potvrde da je njegov koncept prepoznat kao poseban i jedinstven. Kako bi se boravak u Ocultu učinio još ugodnijim, osmišljen je prostor na galeriji gdje kupci mogu nesmetano i u potpuno intimnom prostoru poput vlastitog dnevnog boravka uz kavu ili čašu pjenušca obaviti kupnju.

Oculto je već godinama ‘the adresa’ za sve obožavatelje najekstravagantnijih sunčanih i dioptrijskih naočala te najekskluzivnijih svjetskih brendova, a isti koncept razvijen je u Ljubljani, u prekrasnoj Trubarjevoj ulici. Sve po istom principu i s istom arhitekticom. Uskoro će u tom istom konceptu uživati i Split.

Oculto Ljubljana

Inovativni okviri, nekomformistički dizajn

Princip inovativnosti i originalnosti Oculto slijedi posebice kad je u pitanju izbor brendova. Na posebno dizajniranim policama uvijek se može pronaći nešto novo, ekskluzivno, drugačije, jedinstveno.

Nešto poput Jacque Marie Mage (JMM), na primjer. Ovaj losanđelski brend proizvodi ručno rađene limitirane kolekcije i to od 50 do 600 komada po modelu za cijeli svijet. Crpeći inspiraciju s različitih kontinenata, kultura i generacija, JMM kombinira rukotvorine svjetske klase s naprednim proizvodnim metodama uključujući mnoštvo bogatih materijala i hrabrih geometrijskih oblika kako bi stvorili besprijekorno izrađene naočale koje elegantno ulijevaju povijesne motive modernom profinjenošću.

Osim Jacque Marie Magea, samo na policama Optike Oculto mogu se pronaći i drugi ručno rađeni brandovi  kao što su Rigards, Sabine Be, Götti, Wissing, Anne&Valentin te VAVA. I dok VAVA nastoji sinkronizirati obrt i high-tech koristeći se najnaprednijim tehnologijama i uporabom najkvalitetnijih materijala, originalni nekomformistički dizajn naočala Rigards oduševit će sve one koji cijene i traže domišljatost i neovisan duh. Od prirodnog roga do srebra, okviri RIGARDS iskovali su trenutno prepoznatljiv stil fuzijom neobične estetike i tihe elegancije. Svaki je par okvira iznimnom pažnjom ručno izrađen, kombinirajući vrline prošlosti s modernim senzibilitetom.

Budući da iznimno drže do vrhunske kvalitete i dizajna, Oculto stalno nadopunjuje kolekcije brendova kao što su Kuboraum, Linda Farrow, Tom Brown, Cutler&Gross, For Art’s Sake, Andy Wolf, Garrett Leight, Mykita, Oliver Peoples, a uvijek će prvi iznenaditi s najnovijim modelima iz kolekcije Celine i Loewe.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori