Jedan od omiljenih Zarinih sestrinskih brendova zatvara se zauvijek

Jedan od omiljenih Zarinih sestrinskih
brendova zatvara se zauvijek

Iako nam je ta vijest u proteklih nekoliko mjeseci prošla ispod radara, Inditex grupa još je u rujnu prošle godine objavila kako planira zatvaranje jednog od omiljenih Zarinih sestrinskih brendova. Riječ je modnom imenu Uterque, koje je kao brend pokrenuto u srpnju 2008. godine, a kroz godine se profiliralo sa svojim nerijetko otkačenim dizajnom, komadima s identitetom koje nećete pronaći baš bilo gdje, kvalitetom, ali i mnogo višim cjenovnim rangom koji je na trenutke čak naginjao onom high end brendova.

Uterque je postao poznat kao Zarina skuplja verzija, no poslovna strategija ovog brenda ipak je bila bitno drugačija u odnosu na Zaru. Uterque kolekcije bile su pomno kurirane, s manjim brojem komada, i kao svojevrsne capsule linije privlačile su pozornost jedna za drugom. Brend nam je donosio modele za koje volimo reći da ‘pričaju 5 svjetskih jezika’, ne samo kvalitetom, već i dizajnom, pa je postala poznata stvar da ćemo upravo u Uterqueu pronaći komade s kojima ćemo se istaknuti i koje neće nositi cijeli grad.

Kolekcije brenda otprije koju godinu imali smo priliku kupovati i iz Hrvatske, zahvaljujući činjenici da je Inditex otvorio vrata Uterque webshopa i za hrvatske kupce, a rijetke prilike za posjetiti fizičke trgovine brenda obično su bile one kada bismo putovali Europom. Madrid, Barcelona, Lisabon, London i Varšava, neke su od metropola u kojima je Uterque i u fizičkom obliku otvorio svoja vrata, a brend je bio popularan i u Aziji.

Pandemija je presudila modnom brendu kojeg smo voljeli

S obzirom na poslovnu strategiju brenda i percepciju da u mnogim slučajevima naginje high end modi, s kolekcijama koje su redovito uključivale party modu, bilo je očekivano da će aktualna pandemija ostaviti traga na Uterqueu.

Već na ljeto 2021. godine, brend je imao 7 trgovina manje u odnosu na ljeto 2020., a iako je i dalje uživao značajnu bazu kupaca, nije se uspio vratiti na uspješne rezultate koje je bilježio još u 2019. godini. Španjolski mediji pišu kako se radi o jednom od pandemijom najpogođenijih brendova u svijetu, i to pripisuju upravo činjenici da su Uterque kolekcije za svečanosti i posebne trenutke u posljednje vrijeme postale skoro pa nepotrebne suvremenoj ženi.

Što će se dogoditi s brendom Uterque?

Mnogi naši kupci mogli su već zamijetiti kako se u webshopu brenda Uterque trenutno može pronaći samo posljednja kolekcija brenda na zimskom sniženju, koje je iz dana u dan, kako se komadi rasprodaju, sve manje, a novi modeli već dugo nisu u dolasku.

Uterque je svoje kupce putem webshopa i mobilne aplikacije obavijestio da će njihovi posljednji komadi biti dostupni do 27. veljače, a nakon toga brend će se integrirati u uspješnu sestrinsku tvrtku Massimo Dutti.

Sve Uterque trgovine će se zatvoriti do kraja (većina već i jest), a zatim će se Uterque dizajn pronaći u Massimo Duttiju, i to kao jedna nova i vrlo posebna kolekcija, o kojoj će nam Inditex uskoro otkriti više detalja. Ista će biti dostupna u fizičkim Massimo Dutti trgovinama, kao i u Massimo Dutti webshopu.

Uskoro vam dakle donosimo više detalja o svemu i jedva čekamo vidjeti hoće li Uterque DNA zbilja zaživjeti u svom starom sjaju!

Foto: Uterque

Učitati još
Zatvori