Reebok HIIT vs. Žanamari: O svojoj fitness rutini i treninzima koje voli, više nam je otkrila Žanamari Perčić

Reebok HIIT vs. Žanamari: O svojoj fitness rutini i treninzima koje voli, više nam je otkrila Žanamari Perčić

Kada razmišljamo o ljubavi prema fitnessu i ženama koje nas putem svojih kanala, a naročito društvenih mreža, svaki put iznova uspiju motivirati na kretanje, rekreaciju, pa i ozbiljan trening, jedno od prvih imena koje nam pada na pamet definitivno je ono hrvatske glazbenice i zaljubljenice u fitness Žanamari Perčić.

Žanamari x Reebok HIIT

Njen Instagram profil jedna je velika inspiracija, između ostalog i zbog toga što Žanamari sve što objavljuje doista i živi, a tu autentičnost prepoznao je i poznati sportski brend Reebok, koji je upravo Žanamari odabrao kao ambasadoricu i jedino lice s područja Balkana za svoju Reebok HIIT kampanju. U središtu ove priče nalaze se Reebok HIIT tenisice, dizajnirane za najzahtjevnije treninge, koje pružaju sve što je potrebno za višesmjerno kretanje na različitim podlogama za vrijeme treninga. Oduševljenje njima nije krila ni Žanamari, koja nam je otkrila sve o svojim treninzima, što joj je bitno kod opreme za vježbanje koju koristi te kako je izgledalo njeno iskustvo s Reebokom u Oslu, gdje se i snimala kampanja.

Osim za glazbu, znamo i za tvoju ljubav prema fitnessu. Kada se ona rodila i u kojoj mjeri ti je fitness promijenio život?

Počela sam trenirati u srednjoj školi i uvelike mi je promijenilo život jer sam kroz čitavo djetinjstvo i osnovnu školu imala astmu i bila oslobođena od tjelesnog odgoja. Tek u srednjoj sam odlučila uzeti svoj život i zdravlje u svoje ruke i krenula trenirati. Trening je pozitivno utjecao na moju kondiciju, imunitet i izgled.

Što vježbaš i kako često?

Idem par puta tjedno u teretanu. Nastojim ići minimalno 3 puta, a ako je “dobar trening” bude i 4-5 puta. Radim 20-ak minuta kardia i onda trening snage. Najčešće radim noge i triceps jer su mi to slabe točke, ali umjereno treniram i sve ostale mišićne skupine. Ruke, leđa, ramena, prsa, trbuh…

HIIT treninzi poznati su kao najzahtjevniji – što ti se najviše sviđa kod njih, a što ti u njima predstavlja možda najveći izazov?

HIIT treninzi su meni osobno doslovno najteži. I kad radim HIIT opet slušam svoje tijelo i usporim ako vidim da mi je previše. Ali kad sam u najboljoj kondiciji, zdrava i kad stignem redovito trenirati onda mi je HIIT izvrstan za kraj treninga. Kondicijski su zahtjevni, i treba biti apsolutno zdrav za upustiti se u konkretniji HIIT.

Što sve, osim vježbanja, uključuje tvoja disciplina kako bi bila maksimalno zadovoljna rezultatima?

Idealno bi bilo uvijek zdravo jesti, puno povrća i proteina, što manje ugljikohidrata. Koliko god nastojim zdravo jesti opet ne prođe dan da ne zgriješim s nečim slatkim, pogotovo u zadnje vrijeme, jer zimi uza sve te gripe, prehlade… Teško je zadržati fokus, smirenost i strpljenje. Nekad mi za normalno funkcioniranje tabla čokolade jednostavno treba! (smijeh)

Koliko ti je bitna kvalitetna oprema za vježbanje?

Jednako mi je bitna kao i redovito spavanje. Ako mi tajice spadaju ili me previše stežu… izgubim volju i to mi upropasti trening. Probala sam jako puno tajica i grudnjaka dok nisam našla pravo rješenje za sebe.

Snimanje Reebok HIIT kampanje

Nedavno si s Reebokom putovala u Oslo i ondje upoznala brojne druge fitness influencerice. Kako je izgledalo to iskustvo, koje si utiske ponijela s tog putovanja?

S obzirom da nisam profesionalni sportaš nego rekreativac moram priznati da mi je snimanje za Reebok HIIT kampanju bila velika čast i dokaz da je sve moguće. Samo izdržati snimanje i intenzivan tempo vježbanja je za mene bila ogromna pobjeda i dokaz da je moguće ozdraviti i napraviti ogroman napredak ako imaš volju i želju. Još veća čast mi je bila što me je Reebok odabrao kao jedinu influencericu s prostora Balkana. Druge cure su bile iz svih drugih krajeva Europe, različitih zanimanja, a s nekima sam se zbližila i ostala u kontaktu. Najviše me se dojmila Karolin iz Njemačke, na Instagramu je @karolinsmoment te se i dalje pratimo podržavamo i dopisujemo putem Instagrama.

Povod su bile nove Reebok HIIT tenisice – čime su te osvojile i zašto bi ih preporučila i drugima?

Od tenisice očekujem da je lagana, savitljiva, a opet dovoljno čvrsta da mi zaštiti stopalo od povreda. Ovo su prve tenisice koje ispunjavaju sva ova tri uvjeta i još uz to imaju predivan dizajn. Preporučila bih ih svima doslovno! Samo njih sad nosim u teretanu. Posebno mi se sviđa što me ne stišću jer im je prednji dio lagano proširen i mogu provesti sate i sate u njima bez da mi stopalo osjeti ikakav pritisak ili nelagodu.

Žanamari Perčić, Reebok HIIT tenisice
HIIT tenisicu možete nabaviti već danas – najbližu prodavaonicu pronađite ovdje

Na Instagramu imaš velik broj followera, kojima si bez sumnje velika inspiracija. Kada je riječ o fitnessu, kakva su tvoja iskustva s motiviranjem pratitelja na rekreaciju, ali i na dosezanje nekih vlastitih, još neostvarenih ciljeva?

Instagram je po tom pitanju zaista pozitivno i motivirajuće mjesto. Mnoge cure i dečki mi pišu i pitaju me za fitness savjete iako nisam stručnjak, ali očito moje metode funkcioniraju i zaista rado dam savjet i preporučim dobre proizvode bilo da je riječ o prehrani, suplementima ili opremi, odjeći, tenisicama. Osobno također pratim puno fitness profila i inspiriraju me dobrim vježbama i top izgledom. Kad vidim prekrasne energične i snažne žene to me motivira da i ja dam sto posto od sebe da dosegnem svoj maksimum.

Danas si mama djevojčice – kakve promjene na svom tijelu si primijetila i kako je bilo vratiti se treniranju nakon trudnoće?

Još uvijek se “vraćam” (smijeh)! Ništa nije isto i puno mi je teže trenirati. Dan danas mi zdjelica nije snažna kao nekad i treba mi više zagrijavanja te pažljiviji trening da spriječim ozljede. Godinu dana nakon poroda nisam mogla ispravno ni hodati, ali ni to me nije zaustavilo. Odmorila sam i uzela pauzu. ali sam se i vratila. Radim manjim intenzitetom. ali ne odustajem.

Skoro je početak proljeća i mnogi će biti u misiji stvaranja ‘beach bodyja’ – što bi im savjetovala?

Pametan trening i pametne suplemente. Nikako ne savjetujem izgladnjivanje. Masa je mama. Par kila više na ženama izgleda odlično ako se drže na snažnom utreniranom tijelu. Osobno imam više energije kad sam malo teža i zato nisam nikad na dijetama. Kad dosegnete željenu muskulaturu uvijek možete mjesec dana prije ljeta ubaciti neki dobar Fat Burner, ja osobno koristim Beast Pink Beast Burn, da vam pomogne da sagorite viškove taman prije odlaska na more!

Foto: Reebok, Žanamari Perčić

Učitati još
Zatvori